Проверка на нивото на маслото в 5-степенна автоматична скоростна кутия на Mercedes-Benz

9 ноември 2021, 11:09

След смяна на маслото или при съмнение за неуплътненост и течове трябва да се измери нивото на маслото в автоматичната скоростна кутия. За съжаление във фабричното оборудване производителят не е предоставил пръчка за измерване на нивото на маслото в скоростната кутия.

За решаване на този проблем фирма Febi bilstein предлага специална пръчка за измерване на нивото на маслото в автоматична скоростна кутия.

Краят на тръбата за напълване с масло се намира в камерата на двигателя (фиг. 1). Капачката на отвора за пълнене е обезопасена със специална тапа, предпазваща от случайно отваряне. Преди да проверите нивото на маслото, трябва със специален инструмент да премахнете пластината на заключващия щифт (фиг. 2). След отстраняване на заключващия щифт можете да извадите тапата (фиг. 3).

Забележка!
Когато измервате нивото на маслото, поставете пръчката за измерване докрай в отвора на тръбата за пълнене. Тъй като скоростната кутия от тип 722.6 се използва при много модели, тръбата за пълнене е разположена на различни места. След като върхът на пръчката за измерване на нивото на маслото допре дъното на скоростната кутия, може да се окаже, че част от пръчката стърчи извън тръбата за пълнене на масло (фиг. 4).

След измерване на нивото на маслото пръчката за измерване трябва да се извади! Капачката на отвора за пълнене може отново да се обезопаси със заключващ щифт (febi № 44204).

Повече информация ще намерите на: www.febi.com

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!