Сезонът на Световния раликрос шампионат (WRX) достига вълнуващ край в Южна Африка

18 декември 2019, 6:00

Сезонът на Световния раликрос през 2019 г. ще бъде запомнен като един от най-близките и вълнуващи сезони в историята на автомобилния спорт. Горди сме, че служителите и технологиите на KYB изиграха поддържаща роля за един от главните герои – Андреас Бакеруд от Motel Energy Cartel.

RX Cartel беше потвърден и влезе едва в заключителните моменти преди крайния срок за 2019 г. С минимална подготовка, триумфът за отбора беше да съумее да включи двама пилоти, като при това и двамата се появиха на подиума през една вълнуваща състезателна година. Подкрепени от EKS, които също се включиха с новобранеца пилот на Supercar – Кристиан Сабо, и тримата пилоти се радваха на блестящи върхови постижения и разочароващи слаби моменти през целия сезон, преди финалното състезание за годината в Киларни, Южна Африка, на 9 ноември.

Лиам Доран завърши на осмо място със 114 точки – това беше чудесно постижение за британския шофьор. Унгарският шофьор на EKS – Кристиан Сабо, завърши 10-ти в първия си пълен сезон в WorldRX Supercars, с 99 точки. Monster Energy RX Cartel завърши като отбор на 3-то място, с 299 точки.

Андреас Бакеруд завърши сезона след 196 състезания с 211 точки с шведа Тими Хансен. След часове на обсъждане от страна на служителите на състезанието относно някои контакти на завой шест от последната надпревара, резултатът беше потвърден и норвежецът Бакеруд бе класиран на второ място.

KYB е горд партньор на EKS и Monster Energy RX Cartel, като водиха решителна битка за Световния раликрос шампионат (FIA World Rallycross Championship) 2019. И двата екипа използваха амортисьори и електронно усилване на волана на KYB и се поддържат от експертни инженери от KYB на състезания и по време на тестове. От името на целия персонал в KYB Corporation искаме да поздравим всички пилоти, инженери и обслужващ персонал на двата отбора за блестящия сезон! Очакваме с нетърпение 2020 година…

Източник: KYB Corporation

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!