Иновативното решение на Valeo iBSG 48V за намаляване на емисиите на CO2 вече се предлага на вторичния пазар

26 май 2022, 8:00

Със своя iBSG 48V (интегриран стартер / генератор с ремък) Valeo успешно се справи с предизвикателството да увеличи производителността на превозните средства, задвижвани от двигатели с вътрешно горене, като същевременно намали разхода им на гориво. Технология, предназначена да стане все по- широко разпространена на пазара през следващите години.

Задвижване на развитието на електрическите превозни средства

Тъй като регулациите относно емисиите на CO2 и замърсяването стават по-строги в Европа и по света и все по-голям брой потребители се обръщат към по-екологични предложения, производителите на автомобили и доставчиците на оборудване са изправени пред необходимостта от разработване на по-отговорни продукти.

Технологията Start-Stop, въведена от Valeo с i-StARS през 2010 г., беше важна стъпка напред. Оттогава са създадени все по-сложни технологични разработки, за да се намалят емисиите на CO2 , включително технологията 48V, която ще стане незаменима през следващите години. Следователно електрическите превозни средства и 48V технологията ще доминират на пазара до 2030 г.

Система с изключително висока производителност

През 2017 г. Valeo започна да доставя алтернаторни системи iBSG 48V с вградена електроника като оригинално оборудване. Освен че работи като алтернатор и стартер, тази система изпълнява четири допълнителни функции, които намаляват разхода на гориво и следователно производството на CO2 с до 6%*.

  • Презарежда батерията, за да подпомогне двигателя и да захранва оборудването на автомобила.
  • Подпомага двигателя, когато автомобилът се движи с постоянна скорост (например по главни магистрали), за да намали разхода на гориво.
  • Осигурява усилващ ефект на двигателя при ускоряване.
  • Позволява колата да се управлява в 100% електрически режим на къси разстояния.

Произведена в завода на Valeo в Етапл в Северна Франция, който е една от най-големите фабрики за електрически машини в Европа, системата iBSG вече е инсталирана в няколко стотици хиляди превозни средства, включително в приложения за азиатски, немски, британски и френски превозни средства.

Екологично предизвикателство за Valeo

Със своята система iBSG Valeo активно допринася за електрификацията на превозните средства. Групата произвежда 30 милиона електрически машини всяка година, като потвърждава своето дългогодишно ноу-хау в производството на електрически системи, като същевременно осигурява ефективен отговор на днешните екологични и законодателни проблеми.

Заводът в Етапл в момента произвежда почти 30 000 електрически машини на ден и продължава да увеличава капацитета си за производство на 48V системи в отговор на силното търсене от страна на автомобилните производители. През май 2020 г. френският президент Еманюел Макрон избра сайта на Етапл, за да разкрие плана на правителството си за подкрепа на автомобилната индустрия, като я направи по-екологична и по-конкурентоспособна.

15 iBSG 48V номера на части вече са налични на вторичния пазар за специалисти по ремонт на автомобили.

*в сравнение със системата Start-Stop – стандарт WLTP

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!