Jaguar XF: прекомерно количество дим от изпускателната система

3 февруари 2021, 10:23

Собственикът на Jaguar XF от 2012 година с дизелов двигател с обем 3.0 литра се оплаква от твърде голямо количество дим, генериран от автомобила. За решаването на проблема помагат специалистите на фирма Autodata.

В нашия сервиз имаме Jaguar XF от 2012 година с дизелов двигател 3.0, собственикът на който се оплаква от прекомерно количество дим, излизащ от изпускателната система по време на шофиране. Смятаме, че турбокомпресорът е повреден, но не искаме да го подменяме, тъй като е скъп. Срещали ли сте някога този проблем?

Отговор: Въз основа на описаните симптоми смятаме, че повредата е свързана с повреден вътрешен уплътнителен пръстен на втория (вторичен) турбокомпресор (битурбо двигател). Тази повреда се среща в няколко модела автомобили от марка Jaguar с дизелови двигатели 3.0. Монтирайте нов вторичен турбокомпресор. Почистете маслените отлагания от маркучите на турбокомпресора. Монтирайте нов байпасен маркуч на радиатора на турбокомпресора, достъпен в отдел резервни части за Jaguar (фиг. 1.1.). Карайте автомобила със скорост минимум 50 км/ч в продължение на не повече от 20 минути, за да изгорите остатъците от маслото. Ускорете няколко пъти до 1500-3500 оборота/минута.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!