Mercedes-Benz Citan: неработещо осветление, мигачи и клаксон

23 юни 2021, 8:10

Собственик на Mercedesa-Benz Citan от 2013 година се оплаква от неработещо външно осветление, мигачи, пръскалки на чистачките на предното стъкло и звуков сигнал. За решаването на проблема помагат специалистите на фирма Autodata.

Един от нашите клиенти, който е собственик на автомобил Mercedes-Benz Citan от 2013 година, се оплаква от неработещо външно осветление, мигачи, пръскалки на чистачките на предното стъкло и звуков сигнал. Няма записани никакви кодове за грешки в никой от управляващите компютри. Извършихме основните контролни дейност на кабелите, но всички предпазители работят правилно. Изчакахме със смяната на елементите, за да проверим, дали актуализацията на софтуера ще реши проблема. Моля, помогнете.

Отговор: Подозираме, че описаният дефект най-вероятно е причинен от повреда в компютъра за управление на функцията на кормилната колона. Дефектът се отнася за някои модели Citan, произведени до 31.05.2014 г. Инсталирайте нов компютър за управление на функциите на кормилната колона, разположен зад жабката (фиг. 1.1.). Това би трябвало да отстрани повредата.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!