Бош Сградни технологии планира да придобие британската компания Protec Fire and Security Group Ltd. – експерт в пожароизвестяването и системите за сигурност

26 октомври 2021, 17:51

Бош Сградни технологии планира да придобие Protec Fire and Security Group Ltd., със седалище в Нелсън, Великобритания – един от водещите системни интегратори на технологии за сигурност и пожароизвестяване с иновативно продуктово портфолио. Съответните споразумения бяха подписани от Bosch и Protec на 22 октомври 2021 г. За Protec работят около 1 100 служители в девет европейски локации във Великобритания и Холандия. Според предварителните данни през фискалната 2021 година компанията е генерирала продажби за 125 милиона британски лири (около 142 милиона евро). „С придобиването на Protec Бош Сградни технологии цели да разшири бизнеса си и да се разрасне допълнително на европейския пазар“, твърди Томас Куанте, президент на Бош Сградни технологии. Договорено е покупната цена да не се разкрива. Придобиването подлежи на одобрение от съответните антитръстови органи.

Protec е един от водещите системни интегратори за технологии за сигурност и пожароизвестяване във Великобритания – най-големият пазар в Европа наред с Германия. В момента бизнесът на Бош Сградни технологии с интегрирани системи в Европа е съсредоточен в Германия и Нидерландия. Освен това, дивизията на Бош е активна и като системен интегратор в САЩ и Азия.

“С пазарното си присъствие във Великобритания Protec е идеално допълнение за Бош Сградни технологии. Заедно искаме да продължим да разширяваме бизнеса, надграждайки силната марка на Protec с иновативна оферта от продукти и услуги, високо експертен мениджмънт, отдаден на компанията, както и служители със задълбочено познаване на индустрията и високо ниво на обслужване на клиентите”, обяснява Куанте.

Protec Fire and Security Group Ltd е основана през 1968 г. и се гордее с успешната си фирмена история от над 50 години. „В лицето на Бош открихме страхотен партньор, който цени нашата история, марка и изключителния ни екип. Вярвам, че това сътрудничество ще открие огромни възможности пред нашата компания и нашите служители и ще ни осигури успешно бъдеще“, заяви Бари Ръсел, основател и президент на Protec Fire and Security Group Ltd. Услугите и продуктите на компанията се използват в много сектори, например в промишлеността, на летищата и железопътните гари.

Наред с Великобитания, Нидерландия е друг важен пазар за Protec, където се реализира най-големият дял от продажбите в чужбина. Тук компанията работи основно под марката Hacousto Protec. „На нидерландския пазар Protec и допълващата структура от клиенти и компетенции са отлично разширение на актуалния бизнес на Бош Сградни технологии. Придобиването значително ще укрепи съвместните ни пазарни позиции в сектора на технологиите за сигурност и пожароизвестяване, ще създаде по-широко предлагане на услуги за нашите клиенти и ще разшири продуктовото портфолио в областта на сигурността и безопасността на живота“, добави Куанте.

Protec поддържа пет търговски локации във Великобритания наред с корпоративната централа с прилежащия център за развой и производство в Нелсън, Ланкашир. Освен това компанията има и три локации в Нидерландия.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!