Opel Insignia (2013-2015): неправилно функциониране на електрониката

7 октомври 2024, 8:58

В Opel Insignia от годините на производство 2013-2015 може да се появи грешка U0140. Тя означава неправилно функциониране на различни електронни системи и причинява много досадни неизправности. Експертите от Hella обясняват как може да се справим с това.

Opel Insignia: код на грешка U0140

Кодът на грешка U0140 означава “неправилно функциониране на различни електронни системи”. Неговото присъствие може да влияе върху повреда на електрониката на превозното средство, включително между другото системите за подпомагане на паркирането, радиото, климатика, електрическия заден капак и индикаторите. Нещо повече, могат да възникнат и проблеми с комуникацията по време на диагностика на автомобила.

Това означава, че може да съществува риск от неоткриване на еднозначна неизправност в периферно устройство. Hella съветва в такава ситуация да се обърне внимание на радарния сензор в лявата част на задната броня. Елементът може да се повреди поради проникване на влага, което от своя страна директно влияе върху смущения в шината за данни.

Първите симптоми могат да се открият още визуално: ако на конектора на сензора се виждат признаци на корозия, това означава, че той трябва незабавно да се смени. Струва си също да се проверят контактите на щепсела от страната на кабелния сноп на превозното средство. Тук, ако има корозия, ще бъде необходим ремонт на целия конектор. След ремонта ще бъде необходимо калибриране на системата съгласно инструкциите на производителя.

Източник: Hella Techworld

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!