Маслата на известен производител ще се продават отсега нататък в бутилки от рециклирани материали

20 октомври 2024, 8:23

Въвеждането на напълно рециклирани опаковки на европейския пазар е резултат от ангажираността на доставчиците и широкото сътрудничество в рамките на веригата за доставки. Още преди края на тази година в Европа ще се появят 5 милиона такива бутилки. В следващите етапи марката планира да въведе това решение глобално, реализирайки своите цели в областта на устойчивото развитие.

Решение, взето с мисъл за бъдещето

Чрез използването на материали, напълно произхождащи от рециклиране, компанията намалява количеството опаковъчни материали, произхождащи от изкопаеми горива, и намалява емисиите на въглероден диоксид. В резултат на това всяка бутилка с обем 1 л и 5 л ще има общ въглероден отпечатък с 68% по-нисък от бутилка, произведена без използването на материали от рециклиране. За да постигне този резултат, фирма FUCHS в сътрудничество с доставчиците подобри технологията на производство без ущърб на качеството на продукта, оптимизирайки производствения процес.

В рамките на по-нататъшния стремеж към постигане на своите цели за устойчиво развитие, фирма FUCHS се ангажира да ограничи емисиите в цялата верига на стойността (от люлката до гроба) с поне 90% до 2040 година (в сравнение с 2021 година). Освен работата върху базата от материали, съгласно последния пълен годишен доклад за устойчиво развитие, от 2021 година FUCHS е намалил своя въглероден отпечатък с 14,8%. Това включва всички емисии в рамките на компанията, върху които FUCHS може да има пряко влияние.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!