Opel Mokka: събиране на вода във вратата

22 януари 2022, 10:00

В някои автомобили от марка Opеl Mokka се среща проблем със събиране на вода във вратата. При отваряне на вратата след дъждовалеж водата се излива навън. Решението на проблема ни представят специалистите от фирма Autodata.

Собственикът на автомобила Opel Mokka от 2013 година дойде при нас с оплакване, че след обилен дъжд при отваряне на вратата от нея изтича вода. Проверихме дренажните отвори за изтичане на водата от вратата, както и вътрешността на вратата за натрупване на вода, но видимо всичко работи правилно. Моля, помогнете.

Отговор: И преди сме се сблъсквали с този проблем при моделите Mokka, който е причинен от събиране на вода между вратата и купето поради липсата на дренажни отвори в гуменото уплътнение на вратата. Откачете долната част на гуменото уплътнение на вратата. С помощта на подходящ инструмент изрежете в гуменото уплътнение на вратата отвори 6 мм за оттичане на вода срещу съществуващите отвори за оттичане фиг. 1.1. Повторете тези дейности на посочените места – фиг. 1.2. Монтирайте гуменото уплътнение на вратата. Повторете тази дейност от другата страна на автомобила. Симулирайте дъждовни условия и проверете дали дренажните отвори работят правилно.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!