Škoda Yeti: двигателят работи в авариен режим, грешка EPC

15 март 2021, 7:59

Фирма Autodata води ръководството Autodocta, в което представя решения на често срещани автомобилни проблеми, които са трудни за диагностициране. Този път обсъжданият проблем е аварийният режим на работа на двигателя в Škoda Yeti, комбиниран с предупредителната лампа за електронно регулиране на налягането (EPC).

В нашия сервиз се намира Škoda Yeti 2.0 TDI от 2015 година, в която са налице няколко повреди. Двигателят работи в авариен режим, свети предупредителната лампа за електронно регулиране на налягането (EPC) и мига предупредителната лампа на запалителните свещи. Записани са няколко кода за грешки за различни системи, което прави още по-трудно диагностицирането на повредата. Моля, помогнете.

Отговор: Описаните проблеми са ни познати и се срещат в моделите на шкода Yeti с код на двигателя DFSA. Повредата е причинена от късо съединение, възникнало от триене между сноповете кабели на двигателя и предния ляв страничен ланжерон. Извадете корпуса на въздушния филтър, за да получите достъп до кабелния сноп на двигателя. Проверете местата, където е износен кабелният сноп на двигателя (фиг. 1.1.). Проверете кабелния сноп за повредени проводници (фиг. 1.2). При необходимост ремонтирайте или сменете кабелния сноп на нагряваната ламбда сонда. Проверете дали има правилно разстояние между кабелния сноп и съседните компоненти. Изтрийте кодовете за грешки и направете пробно шофиране, за да проверите дали проблемът е решен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!