Chrysler Grand Voyager: предупредителна лампа за неизправност на двигателя

5 февруари 2022, 14:33

Фирма Autodata води ръководството Autodocta, в което представя решения на често срещани автомобилни проблеми, които са трудни за диагностициране. Този път обсъжданият проблем е повреда на Chrysler, при която свети предупредителната лампа за неизправност на двигателя и кодът за повреда P2463 се съхранява в паметта.

Наскоро в нашия сервиз имаше Grand Voyager от 2010 г., в който светеше предупредителната лампа за неизправност на двигателя и в паметта за грешки на управляващия компютър бе съхранен кодът за повреда P2463. Регенерирахме филтъра за твърди частици и за известно време всичко беше наред, но сега колата отново се върна в сервиза и в паметта за неизправности има кодове за неизправности, свързани с филтъра за твърди частици. Не искаме да подменяме филтъра за твърди частици, тъй като е скъп. Можете ли да ни помогнете?

Отговор: Да, описаният дефект ни е известен и се отнася за моделите Grand Voyager с дизелов двигател 2,8. Причината за неизправността е лош контакт между сензора за налягане във филтъра за твърди частици и съединителя на снопа кабели поради корозия (фиг. 1.1.). Сменете сензора на филтъра за твърди частици и съединителя на снопа кабели с ремонтен комплект, предлаган от отдела за резервни части на Chrysler. Калибрирайте сензора на филтъра за твърди частици със съответното диагностично оборудване. Изтрийте кодовете за грешки и направете пробно шофиране, за да потвърдите, че проблемът е решен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!