Range Rover Evoque: появяващи понякога проблеми със стартиране на двигателя

16 август 2022, 15:55

Собственик на Range Rover Evoque се оплаква от появяващи се от време на време трудности при стартиране на автомобила. За решаването на проблема помагат специалистите на фирма Autodata.

В нашия сервиз приехме автомобил Range Rover Evoque от 2016 година с дизелов двигател Diesel 2.0, в който от време на време е затруднено стартирането. Стартерът върти, но двигателят не стартира, а в паметта на бордовия компютър се съхранява код за грешка, свързан с горивната система. Сменихме сензора за налягане на горивото. Автомобилът е работил добре известно време, но сега се върна в сервиза със същия проблем. Моля, помогнете.

Отговор: Вече сме чували за проблема с подаване на гориво при дизеловите модели Range Rover Evoque 2.0, произвеждани от 2016 г. нататък. Подозираме, че кодът за грешка е P0087 и е свързан с горивната система с ниско налягане. Причината за показването на кода за грешка е ниското налягане на горивото, което се дължи на неправилно закрепения маркуч за подаване на гориво към горивната помпа в резервоара. Демонтирайте резервоара за гориво, за да имате достъп до горивната помпа в резервоара. Маркучът за подаване на гориво трябва да бъде правилно закрепен (фиг. 1.1.). Изтрийте кодовете за грешка и направете пробно шофиране, за да проверите дали проблемът е решен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!