В търсене на специалист по изпускателни системи на автомобил – идеално оборудван сервиз за изпускателни системи

10 октомври 2021, 7:07

Когато мислим за оборудването на специализирани сервизи за изпускателни системи, първото нещо, за което се сещаме, е така нареченото „голямо оборудване“: аспуси, универсални катализатори и катализатори, предназначени за даден модел превозно средство или DPF/FAP филтри. Има обаче много други основни аксесоари, включително гумени закачалки, метални скоби, гъвкави съединители, твърди съединители, уплътнения и уплътнителни пръстени, болтове, гайки. Без тези малки елементи е трудно да си представим правилен монтаж на изпускателната система.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩ ДОСТАВЧИК НА ЧАСТИ

Оборудването за сервиз за изпускателни системи е истинско предизвикателство. Струва си да имате подходяща подкрепа, за да изберете правилния набор от части и да не забравите нищо. Когато избирате добър доставчик на части за изпускателни системи, си струва да разгледате аспекти като:

  • колко дълго доставчикът е на пазара
  • какво е качеството на предлаганите продукти
  • обхватът на асортимента
  • висока достъпност на частите – най-добре е да ги има веднага
  • кратък срок на доставка
  • предлаганата цена
  • ниво на обслужване на клиента и професионална консултация

Професионалистите са наясно, че шофьорите от всички географски ширини и дължини търсят възможности да намалят разходите за ремонт на автомобилите си, като същевременно държат на висококачествени части. Следователно в офертата на модерен търговец на едро ще намерим резервни части, доставени от доставчици като Orion, подходящи за всеки модел автомобил, с качество на оригинала (OEM), произведени в съответствие със стандартите на производителя на автомобили. Това е много по-евтино решение от оригинала.

КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНА ЦЕНА – ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА

От друга страна, важно е да се гарантира високо качество. Ако използваме некачествени части за ремонт, можем да очакваме повторно посещение от недоволен клиент, което от своя страна се изразява в загуба на време и печалба, а също така и загуба на репутацията на сервиза. Затова специалистите на ORION EXHAUST PARTS съветват да се използват аксесоари за изпускателни системи, изработени от висококачествени материали като неръждаема стомана SS304, етилен-пропилен-диен каучук (EPDM) или подходящо подбрани материали за пръстените и уплътненията на изпускателната система. Те гарантират устойчивост на корозия, както и висока температура на отработените газове – съветва ни Марчин Витковски, експерт от ORION EXHAUST PARTS.

Когато избирате филтър за твърди частици (популярният DPF), си струва да помислите дали ще бъде подходящ DPF филтър със силициев карбид (SIC) или кордиерит (CORD).

Съвременните изпускателни системи за леки и лекотоварни автомобили са все по-сложни и включват няколко хиляди различни елемента, а строгите стандарти за емисии на отработени газове изискват все по-нови решения. Ето защо е толкова важно да изберете правилните части и надежден доставчик.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!