Подходящите ръкавици за автомеханици

10 януари 2022, 18:12

Тези, които работят като механици в сервзи, често са изправени пред голямо разнообразие от опасности на работното място – от остри ръбове и инструменти до опасни химикали и вещества. Ръкавиците за еднократна употреба са задължителни и за щастие някои фирми разполагат с всякакви видове индустриални ръкавици, необходими, за да се справят с всяка опасност в автомобилната индустрия.

Работа с остри предмети и инструменти

Механиците често работят с отвертки, гаечни ключове и други инструменти и оборудване, които лесно могат да пробият ръкавиците и да причинят нараняване. Латексовите ръкавици са добри при боравене с остри предмети. Виниловите не вършат работа, докато нитрилни са идеалният избор.

Устойчивост на химикали и вещества

Автомеханиците често боравят с различни автомобилни течности и вещества, които могат да причинят увреждане на кожата и други странични ефекти, ако се докосват с голи ръце. Течностите като бензин, спирачна течност и други трансмисионни разтвори са сред най-често срещаните.

Латексовите ръкавици предлагат „ниска“ устойчивост на бензин, виниловите задоволителна, докато  нитрилните пазят „отлично“. Латексът и винилът са задоволително устойчиви на спирачна течност, а нитрилните получават отлична оценка за качество.

Може да се каже, че нитрилните ръкавици са най-устойчиви на автомобилни химикали.

Затруднено движение

Ръкавиците, които позволяват комфорт и лекота при изпълнение на сложни движения, са идеални в автомобилната индустрия, тъй като от работниците често се изисква да използват малки инструменти за изпълнение на ремонтни дейности. Латексовите ръкавици позволяват удобен захват, за да улеснят сложните движения.

С талк или без?

Ползването на ръкавици без талк е по-популярният вариант в автомобилната индустрия. Съществуват митове, че талкът в ръкавиците може да навреди на боята или уплътнението на предните стъкла на автомобила. По-важни обаче, са алергиите към латекс и талк от някои работници, което ги прави проблемни при работата с тях.

Не се задоволявайте с лесни за пробиване ръкавици, които са неефективни при работа! Според нас нитрилните са най-добри, но както е модерно да се казва – „Всеки сам си прецЕня!“

Източник: Glovenation

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!