По-ниска мощност на двигателя във Volvo XC90

13 януари 2022, 8:17

Собственик на Volvo XC90 се оплаква от намалена мощност на двигателя на автомобила. С помощта на диагностичен тестер механиците отчетоха следните кодове на грешки P2262, P02CD, P2002. Специалистите от фирма Autodata съветват, как да се реши този проблем.

Един от нашите клиенти има проблем със своя автомобил марка Volvo XC90 от 2014 година, 2.0 с бензинов двигател. Автомобилът е с намалена мощност на двигателя, предупредителната лампа за неизправност на двигателя свети и различни кодове за грешки се съхраняват в паметта за грешки в блока за управление на двигателя. Нямаме информация относно тези кодове на неизправности и не сме сигурни дали са свързани помежду си. Моля, помогнете.

Отговор: Описаните симптоми съответстват на тези, за които скоро е документиран ремонт. Тази повреда се среща в няколко модела XC90 с двигател 2.0. Смятаме, че неизправността е причинена от навлизането на въздух през корпуса на въздушния филтър в маркуча на турбокомпресора (TC) поради разединена или разхлабена скоба на маркуча (фиг. 1.1.). Трябва да се монтира нова скоба на маркуча, достъпна в отдела с резервни части за Volvo, след което трябва да се затегне с момент 4 Nm. Изчистете кодовете за грешки и направете пробно шофиране, за да видите дали проблемът е решен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!