Първата хомологирана крушка Philips H7-LED retrofit във Франция!

24 март 2022, 8:51

 Разпоредбите на поредната държава в Европа позволяват използването на Retrofit LED крушки на Philips на обществени пътища.

Въпреки няколкогодишното присъствие на Retrofit LED крушките на Philips на пазара и многото положителни тестове, те все още не са взети предвид от законовите разпоредби. Първата страна в света, която ги одобри на принципа на хомологация за всички автомобили с крушки H7, беше Корея (2020). След този факт ситуацията започна да се променя и в Европа. През май 2021 г. германската служба по транспорта разреши използването им в избрани модели леки автомобили, а след това и в кемпери. Легализацията обхваща само един модел Retrofit крушки на Philips – Ultinon Pro6000 LED тип H4 и H7.

Това одобрение се основава на националното законодателство и следователно може да се използва само от собственици на превозни средства, регистрирани в Германия. Парадоксът в тази ситуация е, че те могат законно да се движат по пътищата на други държави, докато идентичен модел автомобил, но с полска регистрация, ще наруши правилата. Също така и тези, които са в сила в Германия.

Впоследствие Австрия и Хърватско избраха същия път за легализация – с използването на вече съставен списък с модели автомобили. Сега, с крушките Retrofit Philips Ultinon Pro6001 H7-LED, Франция се присъединява към тях.

Безопасност, потвърдена от подробни тестове

Преди да бъде разрешено използването на крушки LED Retrofit от марка Philips бяха проведени серия взискателни тестове. Получените резултати потвърдиха тяхната ефективност при осветяване на пътя и съответно подобряване на безопасността. На тази основа френските власти издадоха сертификат за хомологация TP LED 21072 за крушките Philips Ultinon Pro6001 H7-LED. 

Отсега нататък всеки потребител на превозно средство от списъка на одобрените модели може законно да ги сменява. Потвърждение е притежанието на сертификат за хомологация, който може да бъде изтеглен и разпечатан от уебсайта на Philips след закупуване на Retrofit крушките. Освен това стикерите, приложени във всяка опаковка, трябва да бъдат поставени на видимо място върху корпуса на фара от страната на отделението на двигателя.

До 230% по-ярка светлина, осигуряваща ефективност и стил

Крушката Retrofit Philips Ultinon Pro6001 H7-LED осигурява до 230 процента по-ярка светлина в сравнение със законовия минимум за халогенни лампи. Използваните в нейната конструкция LED диоди LUXEON Altilon от Lumileds осигуряват много висока осветеност. Студено бял лъч с цветова температура до 5800 K – същият, използван от производителите на оригинално оборудване – осигурява комфорт при шофиране и елиминира ефекта на умора на очите. Експлоатационният живот на тези крушки е до 3000 часа.

Благодарение на напълно новата еднокомпонентна конструкция, такава retrofit крушка може лесно да се адаптира към фабрично монтираните автомобилни фарове. За някои модели автомобили шофьорите ще трябва да използват адаптерни пръстени и адаптери за Philips CANbus.

Актуален списък със съвместимите модели превозни средства е наличен на уебсайта на Philips Automotive.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!