Jaguar XJ: Скърцане от рамката на предната седалка по време на шофиране

5 април 2022, 13:36

Собственикът на Jaguar XJ се оплака от неприятни шумове, идващи от седалката на шофьора при движение по неравен път. Специалистите на Autodata търсят решения.

Не можем да открием причината за скърцането, идващо от шофьорската седалка в Jaguar XJ 2013 по време на движение по неравни пътища . Чухме скърцане по време на тест драйв, но след като се върнахме в сервиза, не можем да открием причината за него. Знаете ли какво може да причинява този шум?

Отговор: Да, вече сме чували за скърцащи шумове, идващи от предната седалка на моделите Jaguar XJ, произведени през годините 2012-2014. Причината за тяхната поява е недостатъчно смазване на рамката на седалката. Регулирайте седалката до крайна предна и най-горна позиция и разгънете тапицерията в основата на облегалката. С помощта на спринцовка, налична в отдел за части за Jaguar, напълнена със смазка Nyogel 774L, смажете напречната греда на рамката на седалката (фиг. 1.1.). Преместете седалката няколко пъти през целия обхват на регулиране. След приключване на ремонта трябва да се извърши тестово шофиране, за да се уверите, че проблемът е отстранен.

/autodata

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!