Комплект за възстановяване на фарове в офертата на Philips

26 юли 2022, 19:38

Производителите на автомобилни крушки систематично повишават ефективността им при осветление на пътя. Но водачът може да не забележи ефекта от тези дейности поради потъмняването на челните стъкла на фаровете.

Върху опаковките на крушките често има информация за по-висока ефективност на лъча. Например Philips в X-tremeVision Pro150 посочва +150 процента, а за RacingVision GT200 +200 процента. На практика това означава осветяване на по-дълъг участък от пътя спрямо законово изисквания минимум.

Монтирането на такава крушка обаче не винаги дава положителен резултат. Причината е техническото състояние на фаровете, особено на предните. Върху процеса на стареене на техните челни стъкла влияят основно пътните и атмосферните условия. Материалът, който губи своята прозрачност, започва да изкривява лъча и по този начин стеснява зрителното поле на водача. Освен това може да заслепи другите участници в движението.

Собствениците на такива автомобили, обикновено произведени преди много години, са изправени пред дилема. Дали да пренебрегнат проблема или да намерят решение, което е финансово еквивалентно на пазарната стойност на автомобила. И така, ако не закупуване на чифт нови фарове, тогава какво?

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!