Теч от филтриращия елемент на масления филтър в 1.6 и 2.0 TDI

11 декември 2022, 15:15

Течът на масло от филтърния елемент на масления филтър OX 388D Eco след монтаж в двигатели 1.6 и 2.0 TDI може да доведе до прекомерно изтичане на маслото, което може да доведе до трайна повреда на двигателя. Как да предотвратим това?

След смяна на маслото и свързаната с него смяна на филтъра, при автомобили с дизелови двигатели от групата VW в гореспоменатите двигатели могат да възникнат течове в областта на корпуса на масления филтър. Причината може да бъде твърде голям момент на затягане на капака на корпуса.

След смяна на елемента на масления филтър, капакът се завинтва обратно към корпуса – допустимият въртящ момент е 25 Nm (+5 Nm). Ако се използва твърде голяма сила, резбата може да се повреди и капакът може да се деформира. Резултатът е теч на капака на корпуса и изтичане на масло от двигателя

Важно: Когато сменяте филтъра, винаги използвайте динамометричен ключ, за да спазите инструкциите на производителя! За да избегнете повреда, навлажнете новите уплътнения с чисто двигателно масло преди монтажа.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!