Valeo пуска на пазара Canopy, първото перо на чистачки, проектирано за намаляване на емисиите на CO2

14 септември 2023, 8:00

Като част от плана CAP 50 на Valeo за намаляване на въглеродния отпечатък на цялата верига за създаване на стойност Valeo Service, организация на Valeo, посветена на следпродажбените дейности, се ангажира постепенно да намали въздействието на следпродажбените дейности за автомобили върху околната среда и подкрепя професионалните си партньори в усилията им да допринесат за по-устойчив следпродажбен пазар.

Valeo пуска Canopy, първите чистачки, проектирани за намаляване на емисиите на CO2 с 61% в сравнение с перата на чистачки Valeo, представляващи по-голямата част от перата на чистачки, продавани на европейския пазар(*). Представяне, проверено от Bureau Veritas, независима организация.

Гуменото перо на Valeo Canopy е изработено от над 80% естествени, възобновяеми или рециклирани материали, като захарна тръстика, растителни масла или сажди от рециклирани гуми.

Увеличен е делът на рециклираните материали и в други компоненти на перата на чистачки Canopy, като рециклираната стомана в металните части представлява до 15 %, а рециклираната пластмаса в крайните скоби – до 50 % .

Гамата на перата на чистачки Valeo Canopy се доставя готова за употреба без ненужни приспособления, които да се изхвърлят, като същевременно е осигурено изключително лесно сглобяване. Тя обхваща 95% от превозните средства в европейския автопарк.

Това не е всичко от страна на Valeo; Canopy се предлага в 100% картонена опаковка, която може да бъде напълно рециклирана, а печатането се извършва с мастила на водна основа без разтворители.

В допълнение към това действие за специфичната гама Valeo Canopy, Valeo се ангажира да премахне пластмасовите опаковки за еднократна употреба от всички свои гами на пера на чистачки до края на 2024 г. в Европа, като ги замени с по-устойчиви картонени решения.

И накрая, чрез Canopy фирмата Valeo стимулира промишлеността и работните места в Европа, тъй като продуктът се произвежда в завода Valeo в Issoire (Франция), от който се получава и по-голямата част от чистачките Valeo за европейския пазар. Обектът е особено ангажиран с план за енергийна ефективност от над 10 години и е сертифициран по ISO 50001 „Енергийно управление“.

Marlene Carrias-Iked, вицепрезидент „Стратегически маркетинг, цифрови технологии и иновации“ – Valeo Service: „Като част от програмата си I Care 4 the Planet, Valeo стартира с Canopy, първата си иновация за следпродажбено обслужване, предназначена да намали значително въздействието върху околната среда. Това предлагане отговаря на нарастващите изисквания за устойчивост сред потребителите. Предвижда се чистачките за предно стъкло Valeo Canopy да бъдат пуснати в продажба в Европа от това лято, за да сме готови за дъждовния сезон.“

(*) Valeo Canopy Flat Blade, със специална гума и опаковано в картонена кутия, позволява намаляване на емисиите на CO2 с 61% в сравнение с продукта Valeo Flat Blade, представляващ по-голямата част от предлаганите на пазара пера на чистачки на европейския пазар, произведени в Азия, със синтетична гума и продавани в пластмасова опаковка.

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!