Ретрофити LED на OSRAM легални във все повече страни

4 март 2024, 17:04

Фирмата OSRAM разширява своето портфолио от LED решения и началото на годината донесе промени в офертата за ретрофити. Въведена е нова генерация продукти със светлинни параметри. Освен това през януари към досегашните 22 държави, в които ретрофитите на този производител са разрешени за движение, са добавени още.

Портфолиото на LED ретрофитите наскоро получи три нови продукта. Първият от тях е второ поколение лампа Night Breaker LED H7 Gen 2. Това, което отличава новите продукти, е подобрената оптична конструкция. Благодарение на това те осигуряват до 230% по-ярка светлина в сравнение с минималните изисквания на стандарта ECE R112.

Освен това конструкцията е променена, което им придава модерен вид и по-малко топлинно натоварване. Ретрофитите излъчват светлина с много висока цветна температура, достигаща 6000 келвина.

Следващият нов продукт е второ поколение лампа Night Breaker W5W LED, която е разрешена в много европейски страни. Това е първият ретрофит W5W LED на фирмата OSRAM, който е одобрен за употреба в обществения трафик във всички модели 12 V автомобили зад бяло стъкло като паркинг светлина, контурно осветление, осветление на регистрационни табели и вътрешно осветление.

За разлика от предишната версия, не изисква адаптация към конкретен автомобил и сравняване със списъка на съвместимостите. Тези продукти предлагат силна светлина с цветна температура от 5700 K и до 80% по-ниска консумация на енергия. Еднаквите размери и адаптираната конструкция позволяват монтаж тип plug & play като заместител на традиционната крушка.

Третият нов продукт са ретрофити за камиони TRUCKSTAR LED H7, одобрени за употреба на обществени пътища в много европейски страни за употреба в конкретни модели автомобили. Монтажът на ретрофитите за камиони е много лесен, а самите лампи са изключително устойчиви на вибрации. Светят със светлина с цветна температура, близка до дневната светлина – 6000 K.

Въпреки че в Полша ретрофитите не са разрешени за използване във външното осветление на обществени пътища към момента, те могат да се използват напълно легално вече в 24 европейски страни. Новите страни, които са се присъединили, са Дания и Кипър. Разрешението важи за определени държави и конкретни модели автомобили и функции на осветлението, изброени в списъка на съвместимостите.

Повече информация може да бъде намерена на уебсайта www.osram.com/nb-led

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!