Автомобилен дифузер за аромати – новост в асортимента на Philips

12 март 2024, 18:07

Philips пуска на пазара нов продукт – OlfaPure 7200. Това е дифузер за аромати – устройство, което работи в сътрудничество с приложение на смартфон. Според производителя, новият продукт има множество предимства спрямо традиционните висулки или освежители за въздух в кабината.

Philips OlfaPure 7200 е модерен дифузер за аромати, който позволява не само много прецизно дозиране на интензивността на аромата, но също така осигурява неговото усещане през цялото пътуване. В случай на други, конвенционални решения това е почти невъзможно, тъй като чувството на обоняние с времето свиква с аромата и или престава да го усеща изобщо, или го възприема изключително слабо.

Philips OlfaPure 7200 – устройство + патрони

Дифузерът се състои от базово устройство и сменяеми патрони тип plug-and-play. Патроните освобождават цяла гама от аромати, проектирани във Франция, които в зависимост от избора помагат за релаксация, поддържане на бдителност, намаляване на болестта на движението или просто освежаване на въздуха. Устройството побира четири патрона едновременно, а ароматът се избира с натискане на бутон.

Аромат, освобождаван според алгоритъм

Системата взема предвид множество фактори, като постоянно усещане за аромат (увеличено освобождаване на аромат с течение на времето), обем на кабинното пространство, дори и спецификата на ароматите. В последния случай става въпрос за това, че в някои региони на света – по културни причини – се изисква по-интензивна или по-слаба ароматизация (например ароматите за азиатските пазари са малко по-леки).

Използвайки пространствен алгоритъм, OlfaPure 7200 освобождава оптимално количество аромат, като се взема предвид обемът на кабината на превозното средство (в m3), скоростта, с която даден аромат се движи във въздуха, както и колко време се задържа в него (ефект на обонятелното задържане). Това е една от многото характеристики, които го отличават от повечето конкурентни продукти.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!