Niterra и Ferrari подновяват своето партньорство за още години

28 март 2024, 9:20

Като дългогодишен официален доставчик на Scuderia Ferrari, отбора за състезания във Формула 1, компанията Niterra, специализирана в зажигането и автомобилната електроника, поднови своето партньорство с марката, известна с иконичния си символ на черен жребец.

За почти три десетилетия Niterra е доставяла искра за легендарните червени болиди, допринасяйки за спечелването на шест титли за пилоти и осем конструкторски титли от отбора. Компанията е известна със своето ангажираност към моторните спортове и тяхното развитие. Продължаването на тясното сътрудничество на Niterra с най-стария и успешен отбор във Формула 1 ще има за цел сред другото предоставянето на технологии за зажигането, адаптирани към индивидуални потребности, както и най-новите постижения в областта на специализираните знания.

На 13 февруари 2024 година Ferrari представи SF-24 – автомобилът, който ще участва в тазгодишните Световни шампионати по Формула 1. Автомобилът ще бъде управляван от Шарл Леклер и Карлос Сайнц, в шестия за Леклер и четвъртия за Сайнц сезон с отбора на Scuderia Ferrari.

– Радваме се да продължим нашето дългогодишно партньорство със Scuderia Ferrari – това име олицетворява всичко, което е толкова вълнуващо в състезанията Формула 1. За близо 30 години с този култов отбор успяхме да разработим пробивни технологии за зажигането, които донесоха директни ползи както за нашите продукти в сектора OE, така и за Aftermarket. С нетърпение очакваме да продължим съвместната работа и следващите общи успехи. – коментира Дамьен Гермес, президент и изпълнителен директор на Niterra EMEA GmbH, регионален президент за ЕМЕА и корпоративен офицер в глобалния щаб в Япония.

Световният шампионат по Формула 1 за сезон 2024 година започна на 29 февруари в Сахир, Бахрейн и ще завърши на 8 декември, след 24 етапа, в Yas Marina в Абу Даби. Отборът на Niterra е горд, че може да бъде част от поредния вълнуващ раздел за отбора на Scuderia и му пожелава много успехи в предстоящия сезон.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!