Сензорите на системите за подпомагане на водача разширяват продуктовата гама на ZF Aftermarket за търговски превозни средства.

18 април 2024, 7:10

Според прогнозите на германското правителство, до 2051 г. товарният транспорт ще се увеличи с 46%. През следващите години активността си ще разширят и доставчиците на куриерски услуги и автобусните компании. Поради това в сектора на тежкотоварните автомобили има големи възможности за сервизите. За тяхното използване е необходим силен партньор. Като най-големият доставчик на световния пазар за части за търговски превозни средства, дивизията ZF Aftermarket предлага пълна гама продукти за този пазар с над 70,000 части и всяка година добавя над 400 нови резервни части към своя асортимент за търговски превозни средства.

Wabco OnLaneALERT

Усъвършенстваните системи за подпомагане на водача (ADAS) се превръщат в стандартен елемент на пазара за търговски превозни средства. От 2015 г. камионите трябва да бъдат оборудвани с автоматични системи за аварийно спиране и системи за предупреждение при неволна смяна на пътната лента. От 2024 г. допълнителни системи за асистиране на водача ще станат задължителни в целия ЕС. Те включват системи за контрол на скоростта, асистент за завиване и устройства за записване на данни за инциденти. Независимите сервизи за търговски превозни средства се сблъскват с нарастващи изисквания за поддръжка и ремонт на камиони и автобуси. След всеки ремонт системите за подпомагане на водача трябва да бъдат проверени и калибрирани. За тази цел,сервизите се нуждаят също и от подходящи резервни части, особено сензори, които доставят данни за системите за асистиране на водачите.

Ето защо ZF Aftermarket за първи път предлага сензори за търговски превозни средства на вторичния пазар под своята марка WABCO. Това са камери за системата за предупреждение при напускане на пътната лента OnLaneALERT, както и радарен сензор за автоматичната система за аварийно спиране OnGuardACTIVE. ZF Aftermarket доставя тези части в спецификацията и качеството на оригиналното оборудване (OE) за много модели търговски превозни средства DAF и Iveco. Предлагат се също необходимите конзоли и капаци. Благодарение на тези нововъведения, независимите автосервизи имат възможност да извършват пълни ремонти без да се отказват от сътрудничеството с обичайния им доставчик, особено при ремонти след инциденти. Въпреки това, ZF Aftermarket информира, че след инсталирането на сензорите те трябва да бъдат програмирани с оригиналния диагностичен софтуер на производителя на превозното средство.

Wabco OnGuardACTIVE

Сензорите за ADAS са най-новото допълнение към обширното портфолио от части за търговски превозни средства, което ZF Aftermarket предлага под своите премиум марки ZF, Lemförder, Sachs, TRW и WABCO. Продуктовата гама включва практически всички ремонтни работи – от системи за управление, оси, амортисьори до спирачни системи. Гамата включва също части за задвижващата система, като съединители и трансмисии, както и части за системи за контрол на климата. Допълват ги смазки, адаптирани за скоростните кутии на ZF, както и инструменти и специализирано оборудване.

Ремонтните комплекти са особено ценени от сервизите за търговски превозни средства, тъй като улесняват работата и повишават качеството на ремонтите. Освен оригиналните резервни части, те включват всички други компоненти, необходими за професионален ремонт, като болтове, уплътнения и смазки. Приложените инструкции за ремонт осигуряват ефективен и безпроблемен ремонт и са доказателство, че ZF Aftermarket предоставя на своите партньори не само продукти, но и решения.

Решенията са също ключова дума за редица други предложения, които ZF Aftermarket осигурява на своите сервизни партньори, извън доставките на резервни части. Предложенията започват със собствените диагностични устройства, които са специално проектирани за продуктите на ZF и за които компанията вече е издала 48,000 лиценза. Освен това, ZF [pro]Academy предлага технически обучения на разнообразни теми, които ще позволят на сервизите за търговски превозни средства да предоставят най-доброто обслужване на своите клиенти в бъдеще.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!