Нова формула в смазочните продукти на фирма Castrol

11 април 2024, 7:51

Марката Castrol представя новост в своята гама. Това е новата формула 3 в 1 за смазка за мотори и скутери.

Обновената серия POWER1 отговаря на изискванията за широк спектър от приложения в моторите и скутерите. Използваната в Castrol POWER1 нова ФОРМУЛА 3 в 1 е разработена, за да осигури добри резултати в три ключови области: мощност и ускорение, защита и плавно шофиране.

В тестовете за ускорение, извършени по време на разработката на продукта, моторите, използващи Castrol POWER1, могат да изминат дистанция с осем метра повече в сравнение с други масла. Освен това е наблюдавано, че Castrol POWER1 осигурява с 50% по-добра защита срещу износване в сравнение с отрасловите лимити, както и позволява плавно ускорение без пързаляне или вибрации.

Освен новата формула, актуалната гама Castrol POWER1 се отличава с обновена идентичност на марката Castrol, представена през 2023 г. Тя също така има нови етикети, дизайнерски изработени така, че да улеснят потребителите да намерят подходящия продукт за техните мотори или скутери.

Гамата от малки опаковки Castrol в Европа бе променена така, че сега съдържа по-малко пластмаса. Новата петлитрова бутилка води до намаляване на пластмасата с 20% в сравнение с предишната бутилка. Очаква се тези усилия да позволят да се спестят 1000 тонa пластмаса в Европа на годишна основа в сравнение с предишните дизайни на малки бутилки, вземайки под внимание цялата гама бутилки. Новите бутилки бяха въведени в няколко ключови за Castrol международни пазари, включително в Китай и Индия през 2019 година, което намали използването на пластмаса с 4000 тонa в сравнение с предишните модели на малки бутилки.

Въвеждането на ново проектирани опаковки е част от стратегията за устойчиво развитие PATH360, реализирана от Castrol, чиято цел е намаляване на количеството на отпадъците и въглеродния диоксид, както и подобряването на качеството на живот.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!