MAHLE успешно развива устойчивостта напред

25 април 2024, 20:22

Групата MAHLE успешно продължи своите дейности за устойчивост през 2023 година. Доставчикът на автомобилни компоненти направи особено значителен напредък в намаляването на своите въглеродни емисии. Това позволи, наред с другото, увеличена употреба на възобновяема електроенергия в производството. MAHLE достигна още един важен ета с валидирането на своите климатични цели за 2030 година от Инициативата за научно обосновани цели (SBTi). Освен това MAHLE въведе метод, валидиран външно, за изчисляване на околната среда въздействие на своите продукти. Този метод позволява развитието на продуктите за полза на клиентите да стане значително по-устойчиво. Групата постигна напредък и в областта на безопасността на труда като намали честотата на инцидентите в своите заводи. „Ние сме на прав път с нашите устойчиви цели“, каза Георг Диетц, член на Управителния съвет на групата и отговорен, сред другото, за устойчивост, управление на околната среда и безопасността на труда. „Устойчивото мислене и действие прониква във всички области на дейност за нашата група. Затова сме здраво заложили измерими устойчиви цели в нашата стратегия за групата MAHLE 2030+.“

В сравнение с базовата година 2019, MAHLE намали своите емисии от горенето на изкопаеми горива (Обхват 1) и вноса на закупена електроенергия (Обхват 2) с 43 процента. Това поставя технологичната група на пътя към постигане на своята междинна цел: намаляване на тези емисии с 49 процента до 2030 година. MAHLE има за цел да стане въглеродно неутрален до 2040 година, в съответствие с целите, изложени в Парижкото споразумение.

В сравнение с 2022 година, MAHLE увеличи използването на възобновяема електроенергия с 10 процента. Това беше постигнато главно чрез увеличено използване на слънчева енергия – например, в нова инсталация в завода в Измир (Турция). Освен това MAHLE се възползва от слънчева топлина, като например в MAHLE местоположение в Гургаон, Индия, за управление на система за загряване на вода.

MAHLE намали емисиите в областта на веригата на доставките и употребата на продуктите (Обхват 3) с 9 процента. За 2030 година целта за намаляване в тази област е 28 процента от нивата през 2019 година.

По отношение на безопасността на труда, MAHLE значително приближи целта си за намаляване на инцидентната ставка до 2,3 на милион работни часа до 2030 година. Този показател взема предвид всички инциденти, които водят до загуба на поне един работен ден. През 2023 година ставката се понижи от 3,0 до 2,8. „Това е много добро развитие. Ние не правим компромиси, когато става дума за защита на нашите служители на работното място. Безопасността на труда е приоритет за MAHLE“, каза Катрин Апел, глобален ръководител по устойчивостта, здравето, безопасността на труда и управлението на околната среда в MAHLE.

През 2023 година допълнително 20 завода на MAHLE бяха сертифицирани според стандарта ISO 45001. Това доведе до броя на сертифицираните места до 123. Стандартът ISO 45001 се състои от изисквания за управление на здравето и безопасността на труда, за да се минимизира рискът от увреждане на здравето и инциденти на работното място.

През годината на преглед MAHLE също така коригира своите цели за насърчаване на жените на ръководни позиции като част от стратегията на групата. До 2030 година групата цели да увеличи световния дял на жените от текущите 8 до 13 процента на първо управленско ниво и от текущите 11 до 18 процента на второ управленско ниво.

Новоиздаденият доклад за устойчивост на MAHLE 2023 предоставя информация за текущия напредък на устойчивостни инициативи на компанията. Той е написан в съответствие със стандартите на Глобалната инициатива за отчитане (GRI).

Докладът за устойчивост на MAHLE 2023 е достъпен на уебсайта на MAHLE на адрес https://newsroom.mahle.com/press/en/publications/

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!