Новост сред моторните масла

27 април 2024, 8:44

Orlen Oil въведе в своето портфолио нов продукт под формата на масло MAX EXPERT V 0W-30. Най-новият продукт е предназначен за леки автомобили и малки търговски превозни средства.

Съвременните двигатели изискват специализирана защита, която може да се постигне сред другото чрез използването на масла с по-ниска вискозитет. Този тренд е видим в политиката на концерна Volkswagen, където от 2021 г. се използват само масла от клас вискозитет SAE 0W-30 и SAE 0W-20 за първоначално зареждане. В отговор на изискванията на автомобилния пазар, след обстоен анализ и изследвания, ORLEN OIL въвежда в своята гама напълно синтетично масло MAX EXPERT V 0W-30, предназначено за леки автомобили и малки търговски превозни средства. Продуктът има качествен клас ACEA C3 и официално одобрение за употреба в двигателите на концерна Volkswagen Group, Mercedes-Benz Group AG и BMW Group.

Характеристики на маслото

Маслото се характеризира с добри течливи и вискозитетни свойства, които защитават критичните части на двигателя. ORLEN OIL MAX EXPERT V 0W-30 съдържа технологията Advanced Protect Formula, която умножава защитните функции на смазочния агент, както е потвърдено от теста за оценка на оксидационната стабилност CEC L-109-14, даващ резултат с 55% по-добър от изискванията за качествен клас ACEA C3.

ORLEN OIL MAX EXPERT V 0W-30, одобрен съгласно VW Standard 504 00/VW Standard 507 00, може да се използва в автомобили, където преди това е бил залят масло с вискозитет 5W-30 със същите одобрения и качествен клас ACEA C3. Полученото одобрение от VW Group потвърждава успешно преминатите тестове на маслото, включително за съвместимост с биогорива и по-добра помпаемост при ниски температури.

Добрата течливост на маслото при ниски температури спомага за бързата циркулация, като по този начин защитава задвижването от износване по време на студен старт на двигателя, което предпазва двигателите на автомобили, експлоатирани в градски цикъл. Изключително важно за потребителите свойство на маслото е неговата енергоспестяващост, която позволява намаляване на консумацията на гориво до минимума (2,1% съгласно теста M111FE).

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!