Фабриките не успяват да се справят с производството. Brembo планира разширение на два производствени завода.

29 април 2024, 9:01

Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes увеличава производствените си мощности, за да отговори на нарастващото търсене на пазара за въглеродно-керамични спирачни дискове за леки автомобили и комерсиални превозни средства. Разширението ще се извърши в двата производствени завода на компанията, в Стезано и в Майтинген.

Големи инвестиции в разширението

SGL Carbon и Brembo се споразумяха да увеличат производствените мощности за съвместното предприятие Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes (BSCCB). През последните месеци двете компании си сътрудничиха с BSCCB по условията и плановете за въвеждане на промени. До 2027 година BSCCB ще инвестира около 150 милиона евро за увеличаване на производствените мощности в заводите в Майтинген (Германия) и Стезано (И алия) с повече от 70%.

Увеличението на производствените мощности включва изграждането на два завода на територията на SGL Carbon в Майтинген с обща площ приблизително 8 500 м² и инсталирането на нови производствени машини. Работите в Майтинген ще започнат през есента на текущата година.

В завода в Стезано производствените площи ще бъдат увеличени с около 4 000 м² в съществуващите сгради и ще бъдат направени инвестиции за закупуване на машини.

Разширяването на производствените мощности ще позволи на Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes (BSCCB) да отговори на високото търсене на пазара и нарастващите изисквания на клиентите в бъдеще. По целия свят се увеличи търсенето на въглеродно-керамични спирачни дискове BSCCB. Това се дължи главно на високото качество и ефективност на продуктите, които отговарят на специфичните изисквания на автомобилните производители, особено в премиум и луксозните сегменти, където е необходима висока ефективност на спирането.

Споразумението за увеличение на производствените мощности е важен етап за съвместното предприятие, което е създадено през 2009 година.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!