Нови водни помпи за всички модели на Tesla

6 май 2024, 11:13

Motorservice пуска на вторичния пазар три нви електрически водни помпи, подходящи за всички модели автомобили на марката Tesla. Помпите се отличават с висока съвместимост. С пускането си на пазара, новите продукти значително разширяват портфолиото със запасни части за електрически автомобили на фирмата Motorservice.

Голям потенциал за продажби

Трите нови помпи за охлаждаща течност от Pierburg са проектирани да заместят всички съществуващи помпи за охлаждаща течност, използвани в автомобилите на марката Tesla до момента – общо 14 различни помпи в модели 3, S, X и Y. В зависимост от модела и оборудването, в по-старите автомобили на Tesla са инсталирани до пет електрически помпи за охлаждаща течност. Те отговарят за охлаждането на електрическите двигатели и други компоненти като батериите и електронните регулатори на мощността в отделните цикли с охлаждаща течност. Те се заменят от две части на Pierburg с номера 7.07223.08.0 и 7.07223.09.0.

По-новите автомобили на Tesla използват по две помпи в разпределителния резервоар („Супер-манифолд“), които в комбинация със сложния клапан за контрол на охлаждащата течност („Октовалв“) формират пълноценна топлинна помпа. И двете електрически помпи за охлаждаща течност могат да бъдат заменени с помпата на Pierburg номер 7.07224.01.0. Общо трите помпи от Pierburg представляват заместително решение за около 11,5 милиона помпи, вече инсталирани в около 4,5 милиона автомобили на марката Tesla.

Интелигентно монтажно решение

Високото ниво на съвместимост е възможно благодарение на универсалните крепежи, включени в комплекта. Приложените крепежи разполагат с няколко вдлъбнатини с ясни указания за посоката на монтажа. Като съчетаем издутината на помпата с подходящата вдлъбнатина на крепежа, можем лесно да осъществим всяка монтажна ситуация. Подробна информация относно инсталацията е приложена към всички три помпи под формата на монтажна инструкция.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!