MS Motorservice International строи нов съвременен високорафтов склад в своя завод в Нойенщадт

3 май 2024, 11:32

MS Motorservice International GmbH, дъщерно дружество на технологичната компания Rheinmetall, ще построи нов и изключително модерен високорафтов склад в своя завод в Нойенщадт за автоматизирано съхранение на европалети. Оборудван с автоматизирана система за транспортиране, той ще бъде свързан с отделите за изпращане, приемане на стоки, както и със съществуващия склад с тесни коридори и със станцията за подбор и тестване. В по-късен етап от проекта, съществуващият склад с тесни коридори също ще бъде модернизиран.

Инвестицията е предвидена като складово помещение за доставки. Чрез нея ще се оптимизира особено материалният поток. Четирикоридорният високорафтов склад ще работи в три смени и се предвижда в него да се съхраняват между 300 и 400 палета на ден. Относно свързването с приемането на стоки и изпращането се предвижда монтажът на обширна транспортираща система и шест системи за дистанционно управление на транспорт (FTS). Транспортирането на палетите между високорафтовия склад и съществуващата сграда ще се извършва по мост в посока към новата сграда.

Целият материален поток ще бъде контролиран чрез модулната система за управление на склада Kardex Control Center. Преди влизането на входящите стоки в високорафтовия склад, всички палети ще бъдат ясно маркирани с идентификационен номер. Последващото управление на склада може да бъде планирано и централизирано организирано. Оперативната фаза е предвидена да започне в първото тримесечие на 2025 година. Проектът се извършва съвместно от Kardex MLog и проектния партньор Safelog.

Motorservice Group, като дистрибуционна организация за световни After-Market-Activities, е водещ доставчик на компоненти за двигатели за свободния пазар на резервни части. С премиум марките Kolbenschmidt, Pierburg, TRW Engine Components, както и марките BF и turbo от Intec, Motorservice предлага на своите клиенти в търговията и сервизите разнообразие и голяма гама продукти от отлично качество.

Kardex Mlog, базирана в Нойенщадт м Кохер, е част от Kardex Group и един от водещите доставчици на интегрирани системи за материален поток и високорафтови складове. Компанията има над 50 години опит в планирането, реализацията и поддръжката на напълно автоматизирани логистични решения. Трите отдели – нови системи, модернизация и обслужване на клиенти разчитат на собственото си производство в Нойенщадт.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!