Устойчивост: BORG Automotive подобрява своята оценка от Ecovadis през 2023 г. също

8 май 2024, 8:00

BORG Automotive, най-големият преработвател на автомобилни резервни части в Европа, отново се подложи на оценка през 2023 г. от страна на Ecovadis – водещият световен доставчик на оценки за устойчивост. Както през 2022 г. и 2021 г., компанията получи статус “Бронз”. Фирмата за преработка също ака направи голям скок напред в класирането на общо оценените компании.

BORG Automotive вече значително се подобри от 2021 г. до 2022 г. в няколко от категориите за оценка. Тенденция, която продължава и в текущата оценка и се отразява не на последно място в позицията на компанията в сравнение с другите оценени бизнеси. Докато през 2022 г. BORG Automotive беше сред първите 43 процента, компанията се изкачи с цели девет процентни пункта към първата трета през 2023 г. и сега е сред водещите 34 процента от участващите компании. Успех, който е още по-радващ, имайки предвид, че стандартите за оценка на Ecovadis бяха затегнати миналата година. Например, праговите стойности и критериите за допускане до медалите бяха затегнати.

“Устойчивото корпоративно управление е изключително важно за нас – след като като част от кръговата икономика, поставяме специални изисквания към нашата работа,” казва Стен Хьойланд, директор по съответствието в BORG Automotive. “Гордеем се, че успяхме да се подобрим, както и в предишните години, дори прилагайки новите стандарти за оценка. Ще направим всичко по силите си, за да продължим това развитие през 2024 г.”

Целта е амбициозна, тъй като Ecovadis отново затегна критериите на 1 януари. Бронз ще се присъжда само на фирми, които са сред първите 35 процента от изследваните компании. Освен това трябва да се постигнат поне 30 точки във всички четири категории – човешки ресурси, околна среда, етика и отговорни покупки. Така че вече няма да е възможно отрицателен резултат в една категория да се компенсира с изключителен резултат в друга. И на последно място, дори ако резултатите са положителни, медали няма да бъдат присъдени, ако по време на оценъчния период се наблюдават критични инциденти.

Стен Хьойланд: “Много приветстваме по-строгите правила. Те правят оценката още по-надеждна, прозрачна и достоверна – качества, които са съществени в нашата индустрия.”

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!