Системата за мониторинг на налягането в гумите (TPMS) на ремаркета е задължителна от юли. Как да се подготвим?

7 май 2024, 11:17

Задължителното използване на TPMS в гумите на тежкотоварни превозни средства и ремаркета ще влезе в сила през юли тази година. Преписите изискват сигналиране в кабината на превозното средство при промяна на налягането в гумата с повече от 20%. Това е за предотвратяване на опасността. Goodyear вече е подготвен за това и обещава подкрепа за флотите.

Системата за мониторинг на налягането в гумите на Goodyear предлага повече отколкото изискват новите правни разпоредби. Поради многогодишния си опит в тази област, Goodyear обещава подкрепа за флотите в приспособяването към новите изисквания. Goodyear счита новите разпоредби за важна стъпка за повишаване на безопасността и ефективността на превозните средства. Ефективността на такива решения е потвърдена от опита на транспортните флоти. Чрез използването на TPMS решение, предоставено от Goodyear, някои транспортни компании в Европа успяват да намалят броя на авариите в гумите дори с до 90%.

– Благодарение на многогодишния ни опит в тази област, сме подготвени да подпомогнем транспортните компании в изпълняването на изискванията на новите разпоредби. Решението Goodyear TPMS е създадено с цел да осигури безопасност, подобряване на горивната ефективност и удължаване на живота на гумите чрез мониториране на налягането и температурата на гумите в реално време с подкрепата на потребителски приятни, интелигентни мобилни приложения. Предлагаме на клиентите си пълен пакет услуги, включително инсталиране на сензори, поддръжка, както и софтуер за анализ на данни. Флотите могат да получат достъп до най-новите решения на Goodyear и професионално следмонтажно обслужване чрез нашата мрежа TruckForce, – поясни Yves Sinner, директор по управление на услугите в областта на мобилността на флотовете в Goodyear.

Решението TPMS на Goodyear използва напреднали алгоритми за предвиждане на потенциални проблеми и може да предложи много ползи на клиентите си. Докато разпоредбите изискват TPMS да предупреди шофьора за възникнал проблем с налягането, решението Goodyear TPMS също може да уведоми техническото обслужване за откритите аномалии, преди загубата на налягане да стане сериозна, което позволява бърза реакция. Goodyear сътрудничи с бизнес партньорите си, за да осигури гладка интеграция и съответствие с предстоящите разпоредби. Компанията напълно осъзнава значението на превантивните решения за ефективността на флотовете и се ангажира да подпомогне транспортната индустрия в присъпособяването си към новите законови изисквания.

– Решението Goodyear TPMS е разработено, за да осигури надеждност и спокойствие на нашите клиенти, едновременно като отговаря на изискванията, определени в най-новите разпоредби. Това е един от ключовите елементи на офертата Goodyear Total Mobility, която обединява висококачествените премиум гуми на марката Goodyear, ефективността на иновативните системи за управление на гумите и поддръжката на сервизната мрежа – партньори на Goodyear, – обобщи Пьотър Чижик, изпълнителен директор за мобилността на флотовете в региона на EMEA.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!