GATES BELT-IN-OIL. РЕМЪЦИ В МАСЛО ЗА PURETECH ДВИГАТЕЛИ.

11 юли 2024, 8:00

Процедурата за замяна на ремъчната система в маслото за двигателите PureTech EB0 и EB2 е много проста, а комплектите Gates включват допълнителни компоненти, които са от съществено значение за успешната инсталация.

Освен вериги, обтегачи и водачни ролки, комплектите на Gates включват семеринг за коляновия вал, както и други семеринги, уплътнения и болтове, които трябва да бъдат заменени едновременно. Тези екстри са от съществено значение. Те гарантират, че двигателите са напълно запечатани.

Кликнете тук, за да се запознаете с технологията Gates ремък в масло

Gates комплекта от K03T360HOB до K08T360HOB са супер комплекти, предназначени специално за двигатели PureTech. Те включват опции за двигатели с естествено всмукване (NA) и за двигатели с турбокомпресор. Илюстрацията по-долу показва супер компоненти на комплекта типичното оформление на двигателя.

1.Ремък в масло. 2. Капак на обтегача. 3. Разтеглив ремък. 4. Болт на колянов вал. 5. Уплътнение на колянов вал. 6. Комплект уплътнения опции. 7. Болтове на разпределителен вал. 8. Ролка. 9. Обтегач.

  • Ремък в масло

Ремъкът T360HOB е подобрен дизайн с повишена устойчивост на бензин и други химически агенти.

  • Ролка

Специфично за двигатели PureTech.

  • Обтегач

Номерата на частите за обтегачите на двигателя варират (например T43273 или T43275) в зависимост от приложението. Използвайте онлайн каталога Navigates, за да потвърдите избора на части за спокойствие и да избегнете проблеми при инсталация и трайност.

  • Комплект уплътнения

Компонентите на комплектите уплътнения могат да варират (например от 159 (атмосферни двигатели) до 175 (турбо двигатели). Използвайте онлайн каталога Navigates, за да потвърдите избора на части за спокойствие и да избегнете проблеми при инсталация и трайност.

  • Уплътнения на капака на цилиндровата глава на двигателя

Имайте предвид, че за както атмосферни, така и турбо двигатели, СА ПОСТАВЕНИ ДВА различни типа уплътнения на цилиндровата глава. Уверете се, че оригиналното уплътнение е сравнявано с предложеното еквивалентно заместване.

  • Атмосферни двигатели: по-голям всмукателен колектор с по-големи уплътнения. В зависимост от капака на цилиндровата глава на двигателя, ще се нуждаете от едно от различните уплътнения, предоставени в Gates K03T360HOB или K04T360HOB. Ще се нуждаете също и от три кръгли зелени уплътнения за всмукателния колектор.

  • Турбо двигатели: тези видове двигатели имат по-малка капачка на цилиндровата глава, което улеснява монтажа. Отново има два различни уплътнения, включени в Gates K05, K06, K07 и K08 – T360HOB

  • Уплътнение на капака на обтегача: покрива отвор в блока на двигателя, позволявайки достъп до обтегача и направляващото ролко.
  • Уплътнение на колянов вал: преди свалянето на ремъка, премахнете зъбната шайба на коляновия вал. Смяната на уплътнението на коляновия вал на този етап е добра работна практика и предпазва от изтичане на масло.
  • Комплект болтове
  • 1x Болт за колянов вал (Z80834): препоръчва се замяна според ръководството за инсталиране на автомобила.
  • 2x Болтове за дефаузер на разпределителен вал (Z80854): не винаги е необходимо разглобяването на фазовите превключватели като част от процедурата за сваляне на ремъка. Ако фазовите превключватели се разглобят, никога не поставяйте отново старите болтове. Поставете новите, доставени с комплекта на Gates.
  • Micro-V ремък

Този ремък задвижва водната помпа на охладителната система. Той е 3-ребрен Stretch Fit ремък – 3PK576SF.

Освен супер комплекти, Gates също доставя инструменти за инсталация. За NA двигатели, комплектът за настройка на времето е GAT5148A, докато за превозни средства с турбо двигатели, комплектът за настройка на времето е GAT5255.

Имайте предвид, че комплектът инструменти за синхронизация GAT5148A може да се използва както с NA, така и с турбо двигатели. Въпреки това, комплектът за турбо GAT5255 позволява работата по турбо двигателя да бъде извършена за по-малко време, тъй като по-малко части трябва да бъдат разглобени.

Проверявайте състоянието на ремъка- в масло на всеки интервал за смяна на масло, но най-малко веднъж годишно. Състоянието на ремъка може да се провери с помощта на измервателния инструмент (GAT5249), включен в кутията на комплекта инструменти за синхронизация. За информация относно това как да проверите ремъка- в масло и какви коригиращи действия да предприемете, моля, използвайте този линк.

  • Други важни инструменти, достъпни от Gates
  1. Инсталационен инструмент за семеринг на колянов вал GAT5257
  2. Инструмент за инсталиране на еластичен ремък SFT001 за алтернатор (автомобили без А.П. 6PK848SF)
  3. Инструмент за инсталиране на еластичен ремък SFT008 за водна помпа (3PK576SF)

Допълнителни ресурси: 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!