Ново в офертата на Nittera

25 май 2024, 8:00

Една от водещите фирми в областта на запалителните системи въведе нови модели запалителни свещи в своята оферта. Предлаганите свещи са предназначени за хибридни автомобили и притежават електроди, съдържащи благородни метали.

Характеристика на новите свещи

Продуктите ще допълнят офертата на марката NGK в областта на независимия пазар на резервни части (IAM). Трите нови модела свещи се характеризират с използването на благородни метали в масовия електрод и централния електрод, което предлага на клиентите качество от клас Laser Iridium. Те се отличават с устойчивост на износване. Освен това, в гамата нови продукти е добавен подобрен модел от благороден метал – Iridium IX.

Трите нови референции на запалителни свещи Nittera (DILKAR8R9HS, DILKAR6Q8 – въведени през септември миналата година и DILFR6N-T – въведена през февруари 2024 г.) намират приложение в автомобили на марките Renault (Megane 1.8 RS), Toyota (C-HR 1.8 Hybrid, Corolla 1.8 VVTi Hybrid и различни версии на Prius, включително хибридния модел Plug-in PHV 1.8) и Lexus (ES и GS).

Четвъртата референция с обозначение ZFR5BIX също е въведена на пазара през февруари 2024 г. като подобрен модел от благородни метали за съществуващата никелова запалителна свещ ZFR5P-G, която от известно време се предлага в асортимента на NGK. Тя намира приложение в автомобили от групата Volkswagen – Seat (Cordoba, Ibiza), Skoda (Fabia) и VW (Polo, Lupo и Fox).

Четирите нови запалителни свещи Nittera принадлежат към серията Laser Iridium на Niterra, ключовият елемент на която е лазерно заварена иридиева сплав на централния електрод и в повечето случаи платинен чип на масовия електрод. Това осигурява ефективност за дълъг период на експлоатация, включително стабилна работа на двигателя на празен ход, защита от замърсяване, по-добър горивен процес и по-ниски емисии на вредни вещества. Моделът ZFR5BIX е оборудван със специална технология – пръстеновиден процеп, който предотвратява загубата на запалително напрежение поради отлагания на въглеродни частици. Той също така има тънък, лазерно заварен централен електрод.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!