Бързи и лесни начини за максимално използване на климатичната система на вашия автомобил

13 юни 2024, 8:00

Всички очакваме с нетърпение красиви дълги, горещи летни дни. Разбира се, има моменти, когато горещото време може да не е толкова привлекателно. Да бъдеш в колата си вероятно е един от тези случаи.

Следвайки тези прости съвети, подготвени от експертите на Delphi, можете да извлечете максимума от климатичната система (A/C) на вашия автомобил, да останете хладни вътре, като същевременно се наслаждавате на слънчевото небе навън. И тъй като вашата климатична система не трябва да работи толкова усилено, вашият автомобил ще бъде по-икономичен на гориво, спестявайки ви пари. Щастливи дни за всички!

  • Звучи очевидно, но интериорът на автомобил, оставен на пряка слънчева светлина, може да достигне до 70°C. Затова паркирайте на сянка – логично е, че няма да се нагорещи толкова много. Или ако това не е възможно, използвайте сенник за предното стъкло.
  • Ако вашият автомобил е бил паркиран на слънце, отворете прозорците, за да изведете горещия въздух. След това затворете прозорците и оставете климатичната система да работи.
  • За по-бързо охлаждане използвайте системата за рециркулация – тя използва въздух, който вече е по-хладен от околния. Настройте температурата на най-ниско и използвайте вентилатора за регулиране на въздушния поток.
  • Струва си да пускате системата за няколко минути поне веднъж седмично през цялата година – без значение каква е температурата. Това помага да се поддържат вътрешните компоненти добре смазани и да се избегне корозия и дори преждевременно износване.
  • Редовно сменяйте филтъра на купето, за да подобрите хигиената и качеството на въздуха, особено ако вие или вашите пътници страдате от алергии като сенна хрема – филтърът може лесно да се запуши с прашец, прах и т.н. Запушен филтър на купето вече няма да бъде ефективен, което води до по-ниско качество на отоплителната и охлаждащата система.

Разбира се, най-добрият начин да поддържате климатичната си система в перфектно състояние е да следвате препоръчания от производителя график за поддръжка. В крайна сметка, това е като всяка друга част от вашия автомобил и изисква редовна грижа и внимание. Заедно с горепосочените съвети за използване, това ще помогне да се гарантира, че ще извлечете максимума от вашата климатична система това лято.

Повече информация можете да намерите на сайта: https://www.delphiautoparts.com/en-gb/products-and-technologies/interior-comfort/air-conditioning

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!