MULTITUBE, революцията във филтрацията на въздуха на двигателя, навлиза на пазара за резервни части

3 юни 2024, 12:16

UFI Filters, лидер във филтрацията и топлинното управление, както и в технологиите за развитие на водородната мобилност, обяви включването на филтрите MULTITUBE за FIAT 500 Hybrid в своите каталози UFI и SOFIMA Aftermarket.

Налични под кодовете UFI 27.TUB.01 и SOFIMA S 1TUB A в съответните каталози, филтрите MULTITUBE за FIAT 500 Hybrid са доказали, че са значителна технологична иновация във филтрацията на въздуха за двигатели – печелейки няколко награди от своя дебют благодарение на своите отличителни характеристики и производителност.

На първо място, теглото на касетата е намалено до 50% благодарение на двойната тръбна структура, която замества традиционния въздушен панел.

Динамиката на флуидите е подобрена – което съответно увеличава мощността на двигателя – тъй като въздушният поток позволява намаляване на съпротивлението, което означава по-малка загуба на налягане и енергия в системата за впръскване.

Двойната тръбна структура също така има патентована връзка, която предотвратява влизането на мръсен въздух в двигателя.

Също толкова иновативен е материалът на филтъра FormulaUFI.Extreme, нетъкана тъкан, съставена от хидрофобни синтетични влакна, създадени със специфичен градиент на разпределение по диаметър и порьозност, които осигуряват постоянна функционалност през целия жизнен цикъл на продукта. За разлика от хартиените среди, използвани в конвенционалните филтри, MULTITUBE осигурява пълно отделяне на водата в въздушния всмукателен кръг, предотвратявайки проблеми с двигателя.

Благодарение на ненадминатата си устойчивост на пламък, филтърният материал UFI и SOFIMA MULTITUBE е преминал теста ISO DIN 53438, който определя степента на горене на търговските материали, получавайки най-високата възможна класификация.

Филтърният материал също така предлага ефективност на филтрацията от над 99.5%, осигурявайки постоянен, чист въздушен поток към двигателя.

Паоло Каталди, генерален мениджър на бизнес отдела за резервни части на UFI Filters Group, коментира: „С добавянето на UFI и SOFIMA MULTITUBE, нашата гама на пазара за резервни части се обогатява с авангарден продукт, който само UFI Filters Group може да се похвали в своето технологично портфолио. По тази причина е проектирано и специално опаковане, което да го отличава от останалата част от гамата. MULTITUBE е иновация, първоначално избрана за големи автомобили, която сега също така доказа своята гъвкавост за нуждите на градските автомобили, проправяйки път за по-нататъшно развитие в други пазарни приложения. Сега, когато технологията MULTITUBE, със всичките си предимства, е разширена до света на автомобилните части, всеки има възможност да изпита най-доброто във филтрацията на въздуха на двигателя.“

Джорджо Жиронди, председател на UFI Filters Group, добавя: „Гордея се, че един от многото нови патенти на UFI Filters Group най-накрая е достъпен на пазара за резервни части. Това е революционна технология за всяка работилница.“

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!