Загуба на мощност, включена контролна лампа на двигателя – Volkswagen Golf VI

10 юни 2024, 14:41

В някои Volkswagen Golf VI могат да се появят проблеми със загуба на мощност. Експертите на марката HELLA съветват какво да правите в такива ситуации.

Автомобилът няма мощност, код за грешка p2563 – регулатор на налягането на турбокомпресора / сензор за положение, неправилен сигнал в автомобилите Volkswagen Golf VI с двигател 1.6 TDI Common Rail от 2009 – 2015 г.

При гореспоменатите автомобили мощността на двигателя може да намалее, в резултат на което на интегрирания табло с индикатори се включва контролната лампа на двигателя. В паметта за грешки на модула на двигателя се записва код за грешка P2563. Този код за грешка посочва проблем с включването на турбокомпресора, тъй като регулаторът на налягането на турбокомпресора не достига зададената си позиция. В такъв случай трябва да обърнете специално внимание на вакуумната система за включване на турбокомпресора.

При решаване на проблеми в областта на вакуумното управление е необходимо да проверите целостта на цялата система. Ако по време на диагностиката не бъдат установени никакви грешки в периферните устройства, възможната причина може да бъде пропускане на налягането в регулатора (картерна вентилация) в капака на цилиндровата глава.

Поради неизправност на картерната вентилация не може правилно да се регулира налягането в картера.

За по-нататъшен контрол препоръчваме следния метод на действие:

  • Свържете маркуча към съединението (фиг. A) на капака на цилиндровата глава.
  • Създайте вакуум с помощта на ръчна вакуумна помпа.

Ако не се създава вакуум или създаденият вакуум не се поддържа, това означава неизправност на картерната вентилация. В такъв случай трябва да замените капака на цилиндровата глава. В този случай също трябва да спазвате инструкциите за поддръжка и ремонт на производителя на автомобила!

След отстраняване на причината за неизправността е необходимо да изтриете паметта за грешки и да извършите пробно шофиране.

ПРЕПОРЪКА

Винаги спазвайте инструкциите за ремонт на производителя на автомобила!

източник: HELLA Tech World

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!