Известен доставчик на части финализира придобиването. Нова марка на пазара.

26 юни 2024, 6:59

SBS Automotive ще работи под ново име. Това е свързано с наскорошното придобиване на компанията от друг доставчик на части, а именно BORG Automotive Group. Новото име на SBS е BORG Automotive Newman.

След промяната на името, SBS Automotive ще бъде по-разпознаваемо като дъщерно дружество на Групата. Освен това двете компании, които са стратегически стълбове на дейността на BORG Automotive и се допълват взаимно, ще имат сега единно име.

BORG Automotive Reman, най-големият независим производител на автомобилни резервни части в Европа, представлява традиционната основна дейност на BORG Automotive. Под марките Elstock, DRI и TMI, както и лицензионната марка Lucas, компанията доставя на клиенти в цяла Европа регенерирани компресори за климатизация, алтернатори, EGR клапани, турбокомпресори, стартери, спирачни апарати, кормилни щанги и помпи за кормилни системи.

BORG Automotive Newman снабдява пазара на резервни части под марките NK и Eurobrake, които се фокусират основно върху нови части, особено в областта на спирачките и шасито, като по този начин допълват портфолиото.

Каспер Томсен, CCO на BORG Automotive, заявява:

– През последните няколко години SBS Automotive стана неразделна част от семейството на BORG Automotive. Радваме се, че имаме тези колеги в нашия екип и че това членство сега се отразява и в името на компанията. Станахме още по-атрактивен партньор за нашите клиенти на вторичния пазар. Дилърите и сервизите могат да разчитат на широката гама от регенерирани продукти с високо качество, с голям пазарен обхват, ориентирано към клиента обслужване и бърза, надеждна доставка. Сега те могат също така да получат допълнителни резервни части от Newman. Това укрепва нашата Група като цяло.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!