Castrol EDGE 0W-20 LL IV е новото масло, предназначено за автомобили BMW, Mercedes и VW

27 юни 2024, 8:43

Най-новият продукт на глобалната марка Castrol е ново поколение масло 0W-20 с нисък вискозитет. Това масло получи одобрение от най-големите немски производители на автомобили и ще се използва в бензинови, дизелови и хибридни двигатели.

Ново масло в асортимента на известната марка

Компанията Castrol пусна на пазара ново моторно масло от ново поколение 0W-20 с нисък вискозитет и дълъг живот – Castrol EDGE 0W-20 LL IV – първото от този вид смазочни продукти, което едновременно получи най-новите одобрения за нисък вискозитет от фирмите BMW, Mercedes-Benz и Volkswagen. Този нов продукт е подходящ за употреба в автомобили с бензинови, дизелови и хибридни двигатели и е достъпен за потребителите и сервизите в опаковки с обем 1, 4 и 5 литра.

Castrol EDGE 0W-20 LL IV получи три официални одобрения, общоприети като едни от най-строгите в индустрията: BMW Longlife-17 FE+, MB-Approval 229.72 (Mercedes-Benz) и VW 508 00/ 509 00 (Volkswagen). Освен това, този нов смазочен продукт е одобрен за Porsche C20, отговаря на спецификацията на Ford WSS-M2C956-A1 и също така покрива изискванията на OEM производителите, препоръчващи употребата на масла ACEA C5 или ACEA C6 0W-20.

Висококачествени характеристики

Тествайки се строго за над 10 000 часа, Castrol EDGE 0W-20 LL IV намалява триенето, повишава ефективността и намалява вредните емисии. Новият продукт е проектиран да отговаря на многобройните предизвикателства, свързани със съвременните двигатели. Докато по-малките и по-мощни двигатели предлагат по-голяма икономия на гориво, по-честото използване на турбокомпресори може да увеличи вътрешното налягане в двигателя – формулата на Castrol EDGE 0W-20 LL IV с нисък вискозитет минимизира енергията, необходима за движението му през вътрешните компоненти на двигателя.

Предотвратяване на предсрочното запалване

Случаи на предсрочно запалване при ниски обороти (LSPI) могат да възникнат, когато по-малки двигатели с турбокомпресори са подложени на големи натоварвания при ниски обороти. Запалването на горивовъздушната смес може да настъпи преждевременно, предизвиквайки прекомерно налягане в цилиндрите, което води до повишен шум на двигателя и в крайни случаи до катастрофални повреди. CASTROL EDGE 0W-20 LL IV отговаря на всички изисквания на тестовете за LSPI, значително намалявайки риска от възникването на такива събития.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!