MotoFocus на Великото Пътешествие на Малките – подкрепете с нас благородната кауза!

27 юни 2024, 12:12

С удоволствие ви съобщаваме, че като Група MotoFocus ще участваме активно в благотворителния проект Великото Пътешествие на Малките. Не само ще ви информираме за неговото протичане, но и ще участваме лично. И то в компанията на известни личности в бранша!

Какво представлява Великото Пътешествие на Малките 2024?

В началото на юли ще стартира второто издание на Великото Пътешествие на Малките – благотворителен проект, в рамките на който любители на автомобилите, изявени спортни шофьори и инфлуенсъри ще преминат през няколко държави с Fiat 126p. На старта на тазгодишното пътешествие ще застанат 80 екипажа, които ще изминат общо 3200 км. Общо 110 автомобила (включително техническата подкрепа, предоставена от Q Service Castrol) ще тръгнат от Варшава, ще преминат през Словакия, Унгария, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия и ще стигнат до крайната точка в Монте Касино, Италия.

На старта (и вероятно на финала) ще присъстват много известни имена от автомобилния бранш, включително: Собиеслав Засада, Каетан Каетанович, Рафаł Соник, Мачей Виславски, Лонгин Беляк и Бартоз Осталовски. Един от Малките ще бъде управляван и от ReZi, известният YouTuber Ремигиуш Вержгон.

Групата MotoFocus ще бъде представена от двама души. Заедно с Бартоз Осталовски – единственият в света професионален дрифтер, който управлява автомобил с крак, ще пътува нашият редактор Витолд Ханчка. Екипът на президентите ще бъде съставен от Мачей Олешкович, президент на Inter Cars SA, и Алфред Франке – президент на Група MotoFocus.

Благородна цел на пътешествието – призоваваме за подкрепа

Великото Пътешествие на Малките е благотворително и обществено начинание. Целта му е да привлече вниманието към проблема с безопасността на пътя, да учи младите поколения на осъзнато участие в пътното движение, както и да помага на деца, които в резултат на злополуки имат нужда от рехабилитация и психологическа подкрепа. Именно с тази цел е организирана кампания за набиране на средства.

Тазгодишната цел е по-амбициозна от миналогодишната, като организаторите искат да съберат един милион евро. Това е напълно реално, като се има предвид дългият списък с партньори на проекта и интереса, който пътешествието предизвиква. Всеки може да допринесе за постигането на тази амбициозна цел, като преведе сума по сметката на кампанията. До 28 юни на страницата на кампанията тече конкурс, в рамките на който може да спечелите входен билет за старта на пътешествието и среща с неговите участници.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!