Какво трябва всеки шофьор да има в автомобила си? Практичен комплект за ежедневно пътуване.

4 юли 2024, 7:50

Притежаването на подходящи инструменти в автомобила е от ключово значение за ефективното справяне с различни пътни проблеми. По-долу е представен списък с необходими инструменти, които е добре да имате на борда, за да увеличите безопасността и увереността си на пътя.

Ключ за гуми

Ключът за гуми е изключително полезен за смяна на гума в случай на пробив, ако автомобилът е оборудван с резервна гума или гума за временно ползване. Той осигурява подходящ въртящ момент за затягане на болтовете.

Комплект гаечни ключове

Комплектът гаечни ключове позволява решаване на различни проблеми в много области на автомобила. В комплекта трябва да има ключове с всички популярни размери.

Чук

Чукът може да е необходим за извършване на временен ремонт или решаване на проблеми с механизми. Както гласи старото мъдро слово: „Нищо със сила, всичко с чук“.

Отвертка (плоска и кръстата)

Отвертката е универсален инструмент, полезен за много ремонти в автомобила. Често отвертката с различни накрайници се намира в комплект с гаечните ключове.

Комплект шестограмни ключове

Комплектът шестограмни ключове също се намира в споменатите по-горе комплекти. Той ще намери приложение както вътре в автомобила, така и извън него.

Кабели за старт

Кабелите за старт могат да ви спасят, когато акумулаторът се изчерпа. Добре е да ги имате винаги под ръка, особено при дълги пътувания. Те са елемент от оборудването на автомобила, с които може да помогнете и на друг шофьор, чийто акумулатор е изтощен.

Фенерче

Фенерчето е незаменимо, особено през нощта или на слабо осветени места, когато трябва да направите бърза инспекция под капака.

Термо одеяла

Термо одеялата могат да са необходими в студените дни, когато се налага да чакате за помощ или за по-дълъг ремонт.

Пожарогасител

Пожарогасителят е задължителен в случай на пожар. Уверете се, че е пълен и спазвайте срока на годност.

Компресор за въздух 12V

Компресорът за въздух позволява бързо напомпване на гума в случай на авария или пробив. Той е особено необходим, ако автомобилът няма резервна гума. В такъв случай обикновено в багажника има ремонтен комплект.

С наличието на горепосочените инструменти, шофьорът придобива увереност на пътя и способност за бързо решаване на различни пътни проблеми. Редовната проверка и поддръжка на инструментите е ключова за тяхната ефективност. Важно е също така да имате телефонен номер за пътна помощ и основни умения за работа с наличните инструменти. Така ще сте готови за всяко пътуване с автомобила си.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!