Schaeffler залага на развитието на сегмента на охладителните системи: разширява портфолиото на марката INA с електрически спомагателни водни помпи

9 юли 2024, 14:36

Automotive Aftermarket на Schaeffler разширява продуктовото портфолио на марката INA, предлагайки спомагателни водни помпи с качество, съответстващо на OEM стандартите. Потребителите на над 50 милиона превозни средства както с двигатели с вътрешно горене, така и на хибридни и електрически превозни средства, вече могат да се възползват от това решение на пазара за резервни части.

Нови изисквания към охладителните системи

Охладителните решения са от ключово значение за осигуряване на оптимални работни температури и по този начин намаляване на термичното натоварване на критичните компоненти. С нарастващата електрификация на автомобилния пазар, системата за управление на температурата става още по-важна поради нарастващите изисквания към охладителната система. Спомагателните водни помпи играят ключова роля в охлаждането на горивоподаването и турбокомпресора. Те са необходими и за охлаждане на високоволтовата батерия и инвертора в хибридните и електрическите превозни средства.

“Стартирането на програмата за спомагателни водни помпи е крайъгълен камък за нас – в нашата програма за управление на топлината се фокусираме върху решения за бъдещето. С нашето ново портфолио от спомагателни водни помпи предлагаме професионални решения за ремонт, гарантиращи максимална функционалност и надеждност за много превозни средства”, казва Майк Еверс, Мениджър по управление на продуктите за задвижването в Schaeffler Automotive Aftermarket.

Двуетапно разширяване

Schaeffler пуска на пазара единадесет спомагателни водни помпи INA, които са разработени за популярни марки автомобили като Toyota и Volkswagen. Предлагането ще се разширява постоянно през 2024 г. и в следващите години.

Най-важната точка в предлагането е помпата за превозни средства на марките Toyota, Volvo и Lexus, която служи за охлаждане на хибридния инвертор (референтен номер 539 0006 10). Други помпи, за групата Volkswagen и др., обхващат важни области на допълнително охлаждане на кръга на охлаждащата вода и охлаждане след изключване на двигателя с вътрешно горене (референтни номера 539 0010 10 и 539 0014 10).

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!