Brembo инвестира в стартъп. “Стъпка към цифровата иновация”.

13 юли 2024, 5:41

Brembo, един от водещите производители на елементи за спирачни системи за автомобили, закупи акции в нов американски стартъп. Проектът се фокусира върху безжичната свързаност на автомобилите с околната среда.

Brembo инвестира в Spoke Safety

Инвестицията на Brembo Ventures в стартъпа Spoke Safety има за цел да позволи на компанията да разшири знанията си в областта на софтуера и облачната свързаност, необходими за цифровата иновация на собствените й решения. Brembo цели да улесни комуникацията на спирачните системи с други свързани елементи на пътя.

“Инвестицията в Spoke Safety е поредната стъпка към цифровата иновация на нашите спирачни системи”, каза Даниеле Скилачи, главен изпълнителен директор на Brembo.

“Нашата цел в близко бъдеще е да позволим на спирачната система да комуникира и взаимодейства не само вътре в автомобила, но и с цялата пътна среда, включително други превозни средства, инфраструктура и комуникационни мрежи, за да повиши комфорта и безопасността на шофирането”, добави Скилачи.

Сътрудничеството вече дава плодове. Brembo инициира изследователски проект със Spoke Safety благодарение на Brembo Inspiration Lab в Силициевата долина. Мястото е създадено с цел търсене на стартъпи, които могат да допринесат за развитието на компанията в областта на софтуера и изкуствения интелект.

Spoke Safety

Spoke Safety е компания, основана през 2020 година в Денвър. Нейните решения се основават на технологията Vehicle-to-Everything (V2X). Комуникационната система свързва автомобила в реално време с всичко, което го заобикаля: други превозни средства, участници в движението, интелигентна градска инфраструктура и дори велосипедисти.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!