MAHLE Aftermarket е готов за електромобилността

14 юли 2024, 8:06

MAHLE Aftermarket е готов за електромобилността. Сегментът за резервни части и услуги на глобалния автомобилен доставчик MAHLE непрекъснато разширява своето портфолио от продукти и услуги за диагностика и поддръжка на електрически превозни средства, обединени в продуктовата линия BatteryPRO. Електрификацията, дигитализацията и устойчивостта са стратегическите полета за действие, с които MAHLE Aftermarket иска да продължи да расте – и да даде значителен принос към груповата стратегия MAHLE 2030+. Бизнес сегментът продължи да бъде важен стълб на Групата през 2023 г., с нови рекордни продажби от близо 1,3 милиарда евро.

“Бъдещето определено принадлежи на електромобилността – както на пътя, така и в сервиза. Все пак, двигателите с вътрешно горене ще продължат да играят важна роля в много части на света за известно време. Чрез използването на възобновяеми горива, тези двигатели могат да имат бърз и устойчив ефект върху опазването на климата”, каза Филип Гросе Клайман, член на Управителния комитет на MAHLE и ръководител на бизнес звеното Aftermarket, на пресконференция в Щутгарт във вторник. “За всеки тип задвижване, ние ще бъдем надежден и силен доставчик на пълно обслужване за нашите клиенти по целия свят.”

С продуктовата линия BatteryPRO и нейните пет продуктови групи E-SAFETY, E-SCAN, E-HEALTH, E-CARE и E-CHARGE, MAHLE Aftermarket вече предлага на независимите сервизи пълна гама от решения за електрически превозни средства. “Обслужването на батериите става все по-важно. Новоразработените продукти на BatteryPRO са началото на ново поколение диагностични и сервизни решения за електрически превозни средства, покриващи целия жизнен цикъл – от диагностиката до поддръжката”, каза Жорж Мурад, директор Global Service Solutions в MAHLE Aftermarket.

Например, продуктите наблюдават безопасността на високоволтовите и 12-волтовите батерии, показват кодове за грешки, подпомагат изпразването и пълненето на охладителния кръг на батерията и идентифицират възможни течове. Важно за MAHLE през целия този процес беше разработването на устройства, които са едновременно лесни и ефективни за употреба.

Наскоро добавеният продукт E-HEALTH Charge ще позволи на всеки сервиз да проверява “здравния статус” и оставащото ниво на производителност на високоволтовите батерии на електрическите автомобили. Това е особено важна информация при определяне на покупната цена на употребявани електрически превозни средства.

“С E-HEALTH Charge купувачите могат бързо и лесно да определят производителността на батериите, инсталирани в употребявани електрически превозни средства по време на, например, тестово шофиране в сервиз. Това намалява опасността те да си тръгнат с ‘лимон’ от автомобил”, добави Жорж Мурад. Устройството е на пазара от април 2024 г.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!