ZF [pro]Diagnostics: нови цифрови решения и диагностични услуги за афтърмаркет пазара

11 септември 2024, 12:28

Изложението Automechanika 2024 е отлична възможност за представяне на богатата експертиза на ZF в областта на автомобилната диагностика. Решението ZF [pro]Diagnostics има за цел да предоставя изчерпателна информация, включително прецизна диагностика за различни марки превозни средства на европейския пазар за леки и товарни автомобили, включително и електрически. ZF [pro]Diagnostics позволява на независимите сервизи, центровете за гуми и автопарковете да подобрят ефективността си и да предлагат нови услуги чрез разширяване на диагностичните си възможности с професионално решение за диагностика и калибриране на превозни средства.

Съвременните превозни средства поставят още по-големи изисквания пред независимите сервизи по отношение на диагностичните познания. Благодарение на ZF [pro]Diagnostics ще предлагаме иновативно, цялостно диагностично решение, което отразява нашия ангажимент да предоставяме на сервизите водещи на пазара решения. Инструментът ще позволи диагностика както на леки, така и на товарни автомобили, за различни марки превозни средства и техните системи.” – подчерта Philippe Colpron, Директор на Дивизия ZF Aftermarket. “Нашите клиенти се нуждаят от персонализирани решения, за да повишават постоянно нивото на обслужване на клиентите на конкурентния пазар. Най-новите стандарти за безопасност по отношение на достъпа до данни на превозните средства и електрификацията могат да представляват предизвикателство. Затова ZF Aftermarket ще им предложи подходящо решение, което ще опрости тези процеси, като същевременно увеличи сервизните възможности на сервизите”.

Диагностика, подготвена за бъдещето, за всяко превозно средство

ZF MultiScan, като част от офертата ZF [pro]Diagnostics, е основният инструмент за прецизна диагностика на широка гама превозни средства, включително леки автомобили, леки търговски превозни средства, камиони, ремаркета, полуремаркета и автобуси. Софтуерът е разделен на три специализирани пакета: MultiScan Car, MultiScan Trailer и MultiScan Truck & Bus, за да се адаптира към индивидуалните нужди на различните видове сервизи. Благодарение на обширната база данни за превозни средства, ZF MultiScan осигурява бързо и прецизно отстраняване на проблеми за десетки хиляди модели, обхващайки всички необходими системи на превозното средство. Това означава, че сервизите могат бързо и точно да диагностицират проблеми, спестявайки ценно време и ресурси. Решението е оборудвано с най-новата технология, благодарение на което поддържа всички основни диагностични протоколи, включително Diagnostics over Internet Protocol (DoIP) и CAN FD. Освен това включва достъп до най-новите OE защитни портали за данни и функции PassThru (J2534), позволявайки на сервизите безпроблемно да отключват OE защитни портали с една регистрация. ZF Scan ще замени предишните решения на ZF (Testman) и WABCO (Truck/Bus/Trailer/Off-Highway) и ще позволи обслужване на всички продукти от марките на ZF, като скоростни кутии, спирачни системи и системи за управление на окачването.

Интегриране на богат диагностичен опит и създаване на нови бизнес модели Базирайки се на дългогодишния опит на ZF в областта на диагностичните решения за собствените си системи и продукти, инженерите на ZF [pro]Diagnostics предвиждат нарастващото значение на ефективната комуникация между всички важни системи на превозното средство, както и бързата и прецизна интерпретация на данни и кодове за грешки. “Сервизите търсят ефективни и развиващи се решения, които ще им позволят да обслужват превозните средства на своите клиенти, днес и в бъдеще. Благодарение на постепенната интеграция на диагностичните възможности на системите на ZF с платформата ZF [pro]Diagnostics, компанията намалява нуждата на сервизите да притежават множество индивидуални диагностични решения (хардуер и софтуер), което носи очевидни финансови ползи и повишава ефективността на сервизите” – добави Philippe Colpron. Докато повечето подобни услуги на пазара се базират на фиксирани цикли на подновяване и лицензиране на оборудването, ZF [pro]Diagnostics ще предлага гъвкави ценови опции, за да направи диагностичните решения широко достъпни за всеки сервиз, като същевременно отговаря на реалностите на дейността в тази индустрия. Софтуерът ZF [pro]Diagnostics може да бъде достъпен чрез месечни абонаменти или опция за плащане за диагностика на превозно средство, което позволява на сервизите да адаптират разходите си към действителните ремонтни дейности.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!