Automechanika 2024: Рекордна посещаемост и иновации в автомобилната индустрия

22 септември 2024, 20:11

Изложението Automechanika 2024 във Франкфурт се оказа голям успех, събирайки над 4200 фирми от повече от 80 страни. Това е значителен ръст в сравнение с предишното издание през 2022 година. Събитието привлече много изложители и посетители, което свидетелства за съживяването на индустрията след пандемията.

Глобални лидери и локални иноватори

На изложението беше представена широка гама от продукти и услуги за автомобилната индустрия. Фирми като Bosch, Continental и ZF Automotive представиха иновативни диагностични решения и резервни части. MAHLE, Hella Gutmann и TEXA показаха усъвършенствани сервизни инструменти и системи за калибриране на ADAS. Производители на масла като Liqui Moly, Shell и Petronas показаха своите най-нови смазочни материали, пригодени за съвременните двигатели.

Сред изложителите бяха също фирми, специализирани в части за спирачни системи (Brembo, ATE), окачване (Bilstein, KYB) и филтрация (MANN+HUMMEL, Hengst). Производители на осветление като Osram и Philips представиха иновативни LED решения. Фирми като Schaeffler, SKF и NTN-SNR се фокусираха върху лагери и елементи на задвижващата система.

Тенденции, оформящи бъдещето на индустрията

Ключовите тенденции, видими на изложението, включват развитието на технологии за електрически и хибридни превозни средства, което беше очевидно в офертите на фирми като Bosch, Continental и ZF. Иновации в диагностиката и калибрирането на ADAS системи представиха TEXA, Hella Gutmann и Launch. Повишен акцент върху устойчивото развитие беше видим в продуктите на фирми като Valeo, Denso и Delphi Technologies.

Изложението беше също възможност за по-малки, специализирани фирми да представят своите продукти. Фирми като Arnott (пневматични окачвания), Victor Reinz (уплътнения) или Cojali (диагностика на търговски превозни средства) показаха, че дори в нишови сегменти на пазара могат да се намерят иновативни решения.

Automechanika 2024 потвърди, че автомобилната индустрия се развива динамично, адаптирайки се към нови технологични и екологични предизвикателства. Присъствието на толкова много фирми от различни сегменти на пазара свидетелства за това, че автомобилният афтърмаркет остава ключов елемент на глобалната икономика.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!