Проблеми със стартирането на BMW Серия 3 F30 316i. Диагностика и ремонт.

13 октомври 2024, 8:47

В автомобилите BMW Серия 3, оборудвани с двигатели N13 B16A 1.6 бензин 2012-2015, могат да се случват спорадични проблеми със стартирането на двигателя. Ако двигателят в BMW F30 Серия 3 понякога не пали, съществува решение, което работи при много екземпляри от този модел. Специалистите от Hella обясняват как да се извърши диагностика и посочват потенциалната причина за проблемите.

fot. unsplash.com

BMW записан код на грешка P302C

В BMW 3 1.6 2012 – 2015 може спорадично да възникват проблеми със стартирането на двигателя. В паметта за грешки на контролера на двигателя е записана грешка P302C и/или P0087 “Твърде ниско налягане във високонапорната горивна система” / “High pressure fuel system, fuel pressure, pressure falls below minimum threshold” / “Fuel Rail/System Pressure Too Low”.

Ако по време на диагностиката не бъде открита директна неизправност в горивната система, възможна причина може да бъде повредено реле на горивната помпа.

В такъв случай трябва да се провери захранващото напрежение директно на горивната помпа с помощта на подходящ измервателен уред.

За тази цел изпълнете следните стъпки:

  • Разкрийте конектора на горивната помпа
  • Свържете измервателните накрайници към конектора на горивната помпа от страната на автомобила съгласно електрическата схема
  • Включете запалването и стартирайте двигателя
  • След стартиране на двигателя в това място трябва да има напрежение от поне 12 V
  • Ако не може да се измери захранващо напрежение, на първо място трябва да се смени релето на горивната помпа
  • След това повторете измерването

В този модел автомобил релето на горивната помпа се намира от дясната страна зад страничната част на облегалката на задната седалка.

След отстраняване на причината за неизправността трябва да се изтрие паметта за грешки, а след това да се проведе тестово шофиране.

източник: HELLA TECH WORLD

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!