Toyota Hybrid могат да изминат 160 000 км, преди да се нуждаят от смяна на спирачки

29 декември 2020, 7:00

Едно предимство на хибридните и plug-in хибридни електрически превозни средства на Toyota като легендарния Prius и популярния RAV4 Prime е дългия живот на спирачките. Всички хибриди и електрически превозни средства използват рекуперативно спиране, за да генерират електричество, което може да зарежда тяговата батерия на автомобила. Тъй като електрическият мотор забавя автомобила, не е необходимо спирачките да работят толкова активно. Анкетирахме собственици на Prius, за да видим колко често им се налага да сменят спирачните накладки и дисковете. Това, което научихме, е, че собствениците обикновено изминават повече от 160 000 км, преди да се наложи да извършат тази поддръжка.

Колко издържат спирачките в Toyota Hybrid?

В нашата анкета поискахме да отговорят само първи собственици. Публикувахме различни стойности на пробега, от които собствениците да избират. 60 процента казват, че техните спирачни дискове и накладки са издържали над 160 000 км, 20 процента казват, че спирачките са издържали над 320 000 км, а шест процента казват, че спирачките са продължили между 260 000 и 320 000 км. Никой собственик не е избрал нито една опция под 100 000 км.

Един собственик на три автомобила Toyota Prius предложи този коментар: „Спирачки? Какво е това? 400 000 км на две коли Prius, 150 000 на третата. “ Друг член публикува коментар, казвайки: „Току-що бях проверил моя автомобил при дилъра … 250 000 км с оригинални накладки и дискове с 50 процента оставащ живот! Удивително! “

Toyota Hybrids имат ниски разходи за поддръжка, които са съперници на изцяло електрическите превозни средства (BEV). Тъй като хибридите на Toyota нямат стартер, алтернатор, помпа на сервоусилвателя на волана, без аксесоарен задвижващ ремък, без ангренажен ремък на двигателя и обслужване на запалителни свещи на 200 000 км, рядко се нуждаят от ремонт или скъпа услуга.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!