48V-меки хибридни системи – утрешната мобилност днес

5 февруари 2024, 11:00

48V-Mild-Hybrid FEAD KIT е най-новата разработка на Schaeffler за меки хибридни задвижвания (P0) и допълва съществуващите комплекти предно аксесоарно задвижване (FEAD).

Съвременните автомобили съдържат множество удобства, например Wifi, мултимедийни устройства или отопляеми седалки, което води до по-голямо търсене на енергия. Също така от автомобилните компании се изисква да намалят емисиите на CO2 от автомобилния си парк.

Тези нови предизвикателства могат да бъдат решени с 48V Mild-Hybrid технологията. Тя позволява нови режими на шофиране, спестява гориво, може да бъде лесно интегрирана и е икономически ефективна. Освен това не са необходими нови ограничения за безопасност за сервизите (поради високите напрежения). Монтира се и демонтира лесно. Спестява тегло, което в замяна също така подобрява ефективността на автомобила.

Ремъчният стартер-генератор (BAS), който се състои от генератора и обтегач с две ролки, е монтиран към аксесоарното задвижване на двигателя. Използва се за усилване на мощността, възстановяване на енергия при спиране, движение по инерция и системата Start / Stop.
С новата технология 48V-Mild-Hybrid системата FEAD се развива от консуматор на енергия до доставчик на енергия с икономия до 7% в емисиите на CO2, докато изключва двигателя при движение по инерция или Старт / Стоп в трафика.

Първият FEAD KIT за 48V приложение (Renault) ще бъде наличен до края на тази година. По-нататък ще последват допълнителни FEAD комплекти за Hyundai / KIA / Mazda / Mercedes.
Източник: Schaeffler

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!