Нови силно устойчиви свещи Bosch EVO

30 декември 2020, 7:00

Специално за бензинови двигатели с директно впръскване с турбокомпресор
  • Здрава свещ за особено високи изисквания
  • Ноу-хау за свещи, производствена компетентност и опит от 1902 г.
  • Технология на запалителни свещи Bosch за широк спектър от приложения

Съвременните бензинови двигатели с директно впръскване и с турбо поставят особено високи изисквания към устойчивостта и надеждността на техните свещи. Представяме новата запалителна свещ Bosch EVO, особено здрава запалителна свещ, проектирана надеждно да осигури стабилно запалване през целия си дълъг експлоатационен живот – дори ако е подложена на екстремните условия, с които се сблъсква в съвременните двигатели. Благодарение на подобрения си дизайн на изолатора и високото си диелектрично съпротивление, увеличено до 45 kV, новите свещи дори издържат на събития с неправилно горене – известни като детонационно чукане – които могат да се появят в съвременните двигатели.

EVO с лазерно заварен иридиев щифт на централния електрод

Новата свещ на Bosch EVO е разработена, за да осигури надеждно запалване на бензиновите двигатели с директно впръскване и с турбокомпресор. За да се увери, че се справя с повишаване на налягането, което може да се случи в случай на детонация, тя е особено здрава – термомеханично, механично и електронно. Лазерно заварения иридиев щифт на централния електрод и платинена плоча на заземяващия електрод осигуряват дългия и експлоатационен живот и високата и устойчивост на износване. Отличаващи се с подобрен дизайн на изолатора, свещите EVO се справят добре с многократно отстраняване и повторно инсталиране. При монтажа им при всякакви обстоятелства трябва да се спазва правилният въртящ момент. Той осигурява точното позициониране и ориентация на свещите в горивната камера. Свещите Bosch EVO се произвеждат в завода на Bosch в Бамберг, Германия. Те са на разположение от октомври тази година и отбелязват началото на разширяване на портфолиото. На първа стъпка ще бъдат пуснати свещи EVO за модерни бензинови двигатели с директно впръскване на автомобили Volkswagen и Mercedes-Benz.

Различни електродни сплави, за да отговорят на специфичните изисквания на всеки двигател

В зависимост от типа на двигателя, изискванията на съвременните двигатели към свещите варират много. По този начин в тясно сътрудничество с автомобилните производители Bosch разработва запалителни свещи за оригинално вграждане, съобразени със специфичните изисквания на всеки двигател. За тази цел инженерите на Bosch разчитат на всеобхватно ноу-хау и десетилетия опит в областта на системите за впръскване и запалване на бензинови двигатели. Още през 1902 г. Bosch решава проблема, свързан с безопасното запалване на гориво-въздушната смест с помощта на първата си свещ. В наши дни Bosch предлага подходящи свещи за серийни леки автомобили, малки двигатели и стационарни бензинови двигатели. Уроците, научени от автомобилния спорт и иновациите, редовно влияят както върху разработките, така и върху серийното производство.

По време на производството на свещи, например, Bosch използва различни електродни сплави, предлагащи различни предимства – освен всичко друго – за да отговори на специфичните изисквания на всеки двигател. Специални производствени техники – като процеса на никелиране на резбите и корпусите, разработени от Bosch и използвани и за новите свещи EVO – осигуряват подобрена защита от корозия и дълъг експлоатационен живот.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!